Hoe koop je de beste inductie kookplaat?

Hoe beste inductie kookplaat kopen

Inductiekookplaten zijn indrukwekkend. Als je op zoek bent naar een kookplaat met supersnelle verwarming en onmiddellijke reactie op veranderingen in temperatuurinstellingen, terwijl je koel blijft om aan te raken, dan is inductiekoken iets voor jou.

Inductiekookplaten worden geprezen om hun superieure kookprestaties en strakke ontwerpen, maar de beslissing of een inductiekookplaat geschikt voor u is, komt echt neer op uw prioriteiten en budget.

Waar u op moet letten voordat u een inductiekookplaat koopt

Hoe werken inductiekookplaten?

Inductiekookplaten werken door een elektromagnetisch veld te produceren dat energie rond hun glasoppervlak creëert.

Hierdoor wordt het kookgerei in wezen het verwarmingselement. De opgewekte energie verwarmt de bodem van het kookgerei dat correct op de kookplaat is geplaatst.

De kachel blijft koel tijdens het inductiekoken. Het magnetisme tussen de kachel en het kookgerei zorgt ervoor dat uw eten supersnel wordt gekookt via de hitte van het kookgerei, niet van de kookplaat zelf.

Voors en tegens van inductiekookplaten

Voordelen

Inductiekookplaten worden buitengewoon snel warm en brengen sneller energie over naar het kookgerei dan elke andere manier van koken.

Wanneer u de temperatuur wijzigt, wordt deze verandering onmiddellijk (zoals bij gas) weerspiegeld, niet geleidelijk (zoals bij een stralend keramisch element).

Omdat het element zelf niet heet wordt, is het veilig om aan te raken, tenzij je er al een tijdje een hete pan op hebt staan. De meeste hebben automatische schakelaars die detecteren wanneer er niets op het element zit, wat betekent dat er minder energie wordt verspild door ze aan te laten en hun vlakke oppervlak maakt inductiekookplaten een fluitje van een cent om te reinigen. Omdat het oppervlak van de kookplaat zelf niet heet wordt, is het bovendien minder waarschijnlijk dat er op het oppervlak wordt gemorst.

Nadelen

U moet ervoor zorgen dat uw kookgerei geschikt is voor inductiekoken en mogelijk uw potten en pannen moeten vervangen als ze niet geschikt zijn. U kunt wat geluid opmerken bij het koken met inductie en ze zullen ook meer werk vereisen als het gaat om installatie.

Welke maat heb ik nodig?

Of u nu uw keuken renoveert of alleen uw bestaande kookplaat vervangt, u moet nadenken over de grootte die u nodig heeft en hoeveel kookzones u waarschijnlijk tegelijkertijd zult gebruiken.

60 cm – biedt plaats aan drie zones.

Door vier zones op een kookplaat van 60 cm te plaatsen, kan de kookruimte behoorlijk krap worden, vooral met betrekking tot de toegang tot de bedieningselementen. Als u meerdere zones tegelijk gebruikt, kan het zijn dat koken de bedieningselementen kan gaan storen, waardoor ze vettig worden, waardoor ze niet meer reageren op aanraking. Tenzij je regelmatig vier zones tegelijk gebruikt, denken we dat drie zones op een kookplaat van 60 cm alles is wat je nodig hebt.

70-75 cm – biedt plaats aan vier zones.

90 cm – biedt plaats aan vijf zones.

Als u maar één zone nodig heeft en u op zoek bent naar iets heel compacts en draagbaars, dan kunt u een draagbare inductiekookplaat overwegen. We hebben echter geen draagbare opties getest.

Mogelijk wilt u een vrijstaande oven en kookplaat vervangen. U kunt opties met inductiekookplaten vinden om uw leegte te vullen. Tegenwoordig koopt u ze gemakkelijk online. Dit doet u bij verschillende webwinkels zoals Ikea, Kookpunt, en Coolblue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *