Zonnepanelen voor huurders ‘thuis en Woonbedrijf

6 juni 2017

De Eindhovense woningcorporaties ‘thuis en Woonbedrijf hebben de ambitie om over 10 jaar ruim 10.000 huurhuizen van zonnepanelen te voorzien. En de eerste panelen liggen inmiddels op de daken. Goed Bezig!


451 huurders profiteren van de zon

In februari kwamen ‘thuis en Woonbedrijf met goed nieuws voor huurders die graag de energierekening wilden verlagen en hun huis wilden verduurzamen. De woningen van ‘thuis in de Akkerwijk (Eindhoven), Kantonnier (Best) en Zonderwijk (Veldhoven) en de woningen van Woonbedrijf in de Aireywijk, Muschberg en Generalenbuurt in Eindhoven kregen het aanbod om zonnepanelen op hun dak te laten leggen. De eerste huurders profiteren nu al van de zon! In totaal zijn er bij ’thuis 237 huurders (waarvan 53 in Eindhoven) en bij Woonbedrijf 214 (waarvan 170 in Eindhoven) bewoners die van het aanbod gebruikmaken.

Verminderen CO2-uitstoot

Op 29 mei activeerde wethouder Yasin Torunoglu de zonnepanelen in een woning waarvan de huurders als een van de eersten van het aanbod gebruikmaakten. Dat gebeurde in de woning van de heer en mevrouw Brown aan de Kaartmakersring. Door het aanbieden van zonnepanelen zetten de woningcorporaties een grote stap in het verduurzamen van hun bezit. Hiermee geven zij invulling aan hun ambities, namelijk het verlagen van de woonlasten voor de huurders en het verminderen van de uitstoot van CO2.

Gebruik maken van het aanbod?

Niet iedere huurder kan gebruik maken van het aanbod. Dit is namelijk afhankelijk van de ligging van de woning, de constructie en de schaduwvrije ruimte op het dak. In fases worden bewoners in een aantal geselecteerde buurten benaderd. Uiteraard kun je als huurder zelf kiezen of je gebruik wilt maken van het aanbod. Wil je zonnepanelen plaatsen? Dan betaal je gedurende 25 jaar (technische levensduur van zonnepanelen) een vast bedrag per maand via de servicekosten. Het heeft dus geen invloed op de huurprijs. Wel betaal je door het plaatsen van zonnepanelen minder voor het elektriciteitsverbruik, omdat je zelf stroom opwekt.

Meer informatie

Wil je meer weten over het aanbod? Kijk dan op www.mijn-thuis.nl of www.woonbedrijf.com of neem contact op met jouw woningcorporatie.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0