Vier ontwerpen voor een groene tuin

7 juni 2017

Vandaag is de landelijke dag van Operatie Steenbreek! Heb jij nog tegels in je (voor)tuin liggen? Operatie Steenbreek Eindhoven geeft je graag wat tips.


Tegels vs groen

Een betegelde tuin is voor je gevoel makkelijk in onderhoud, maar wist je dat een groene tuin eigenlijk veel meer voordelen heeft dan een tuin vol stenen? Tegels zorgen ervoor dat het water niet weg kan en in de zomer loopt in een wijk met veel tegels de temperatuur snel op. Meer groen daarentegen zorgt voor een aangenamer leefklimaat, het is gezond en daarnaast trekt het veel nuttige vogels en insecten aan.

Zelf een (voor)tuin aanleggen

Wil jij wel graag de tegels uit je (voor)tuin halen, maar hik je tegen het onderhoud aan en/of weet je niet hoe en wat voor tuin je dan aan moet leggen? Operatie Steenbreek Eindhoven heeft voor jou vier verschillende ontwerpen gemaakt! 2 voor een tuin met veel zon en 2 voor een schaduwtuin. In de ontwerpen zijn ook gelijk planten meegenomen die het goed doen, heel geschikt zijn voor zandgrond en weinig onderhoud vragen. Dat is nog eens makkelijk! Bekijk onderstaande ontwerpen en download het boekje met meer info en tips. Eén van de ambassadeurs van Operatie Steenbreek, tuincentrum Soontiëns,  heeft samen met de gemeente Eindhoven, Spacekraft en Tuin- en landschapsarchitect Willem Verhoeven de ontwerpen samengesteld.

Zonnige tuinen

Schaduwtuinen

Bekijk het boekje

Een voorbeeldtuin gebruiken

Deze voorbeeldtuinen kosten niet veel geld en het ontwerp is eenvoudig op maat aan te passen, als je het bijvoorbeeld voor je achtertuin wilt gebruiken of je looppad iets breder wilt maken. Ambassadeur Soontiëns, levert het plantenpakket voor de voorbeeldtuinen al voor € 300 incl. nieuw aarde. Extra fijn; het geel zand en tegels nemen zij weer mee.

Operatie Steenbreek

Operatie Steenbreek is een landelijk campagne met als doel de toenemende betegeling van particuliere tuinen een halt toe te roepen. Eindhoven is één van de acht aangesloten gemeenten die zich actief inzetten voor meer groen in hun stad. Wil jij graag je tuin vergroenen? Bekijk de projectpagina en doe mee!

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project