Word ambassadeur van Operatie Steenbreek Eindhoven

6 juli 2017

De groep ambassadeurs van Operatie Steenbreek Eindhoven zet zich actief in voor het vergroenen van Eindhoven. Waar zij kunnen proberen ze inwoners een handje te helpen. Vind jij een groene en duurzame stad ook belangrijk? Meld je dan aan als ambassadeur!


Meer na- dan voordelen

Een betegelde tuin is voor je gevoel makkelijk qua onderhoud, maar eigenlijk heeft het nog veel meer nadelen. Zo loopt in tuinen en wijken met veel tegels de temperatuur snel op. Blijft het regenwater na een fikse bui langer staan, wat voor jou voor veel overlast kan zorgen. En betekent minder groen in je tuin, minder vogels, insecten en andere dieren, wat slecht is voor de biodiversiteit. Het initiatief Operatie Steenbreek probeert burgers en organisaties bewust te maken van het belang van een groene tuin.

Stimuleren inwoners en opdrachtgevers

De gemeente Eindhoven ondersteunt het initiatief Operatie Steenbreek. Dit zou zij niet alleen, maar met veel verschillende hoveniers, aannemers en andere organisatie en bureaus die zich als ambassadeur hebben aangemeld. Zij proberen bij inwoners en andere opdrachtgevers te stimuleren om hun tuin te vergroenen en tegels weg te halen waar ze niet echt nodig zijn. Tegels eruit en groen erin! De ambassadeursgroep van Operatie Steenbreek werkt het liefst met waterdoorlatende materialen.

Bestaande ambassadeurs

Veel lokale hoveniers, organisaties en aannemers hebben zich al aangesloten bij Operatie Steenbreek Eindhoven. Maar uiteraard zijn er nog meer ambassadeurs nodig om de verstening van Eindhoven tegen te gaan. Een overzicht van de huidige ambassadeurs:

Hoveniers/groenaannemers

Rustenburg Hoveniers ,Ploegmakers cultuurtechniek BV, Du Pré Groenprojecten, Soontiëns Hoveniers Eindhoven , Van Helvoirt Groenprojecten B.V. Berkel Enschot, Studio Greenline, Hans Verstraaten Hoveniers, Hoveniersbedrijf Giel van der Palen, BTL Groep, Brouwers groenaannemers,  Groencollectief Nederland, Van Duuren Bosbeheer-Dommelse Kracht, De Boomaap, Laevigatus Hovenier, Van Stipdonk Landschapsinrichting Geldrop, Ketelaars Bestratingen & Groenvoorzieningen Moergestel, T&G Groep terrein en Groenvoorziening Schijndel,Groenvoorziening A.F. Vogels,  Gemonde, Gustaaf BV Geldrop,  Hoveniersbedrijf Ton Bouman, Van Esch Groenvoorzieningen BV ,Biggelaar groen B.V. , Tuintechnisch bureau Smeulders, Dick Tol tuinen,  De Groene tuinman, Hoveniersbedrijf van Wensen, Ergon Bedrijven, Le Jardin Beek en Donk, Het Rullen Hoveniers.

Organisaties en bureaus

IVN Vessem, gemeente Eindhoven, gemeente Veldhoven,  KNNV afdeling Eindhoven, Helicon, opleiding vmbo/mbo groen onderwijs,Studio 1:1, De Walburg, Spinazie en Spinoza, Tauw BV, Studio Van der Park, Groendomein ’t Wasven, Studio Spacekraft , woningcorporatie Woonbedrijf , bewonersgroep Groen Bennekel , Adopteer een Straat,  Openbare bibliotheek Eindhoven, Trefpunt Groen Eindhoven, Biotope City, Proeftuin040.

Meld je ook aan!

Wil jij je als ondernemer, hoveniers, aannemer ook inzetten voor een groene stad en verstening tegengaan? Wordt dan ook een ambassadeur Operatie Steenbreek. Meld je aan via de projectpagina ‘Doe mee met Operatie Steenbreek Eindhoven’. Eénpitters zijn ook van harte welkom! Eénpitters kunnen ambassadeur zijn door in eigen buurt of in andere buurten actief te zijn. Er hebben zich al twee inwoners als ambassadeur gemeld: Karla Derksen en Laura Astola.   

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0