Deel jouw idee voor de binnenstad!

12 oktober 2017

De gemeente gaat samen bewoners en ondernemers een nieuw ontwerp maken voor de openbare ruimte van de binnenstad. Op woensdag 11 september gaf wethouder Yasin Torunoglu de aftrap van het project Boeiende Binnenstad.


Boeiende Binnenstad

Het centrum van Eindhoven is volop in ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan de herinrichting van het Stationsgebied en de herontwikkeling van het VDMA-terrein. In het project Boeiende Binnenstad wordt ook het centrum aangepakt. Het gaat om de straten met de rode steentjes en het Stratumseind. Hier is de herinrichting verouderd en toe aan vervanging. De gemeente heeft voor de herinrichting € 10 miljoen gereserveerd. En jouw input is belangrijk!

 

Groene en gezonde omgeving

Wethouder Yasin Torunoglu over de toekomst van het stadshart: “We willen een gezellige binnenstad, waar je tegelijkertijd door de aanwezigheid van technologie en design voelt dat je in het hart van Brainport Eindhoven bent. Waar je je als Eindhovenaar thuis voelt én waar onze (internationale) gasten graag naar toe komen.” Ook het grijze straatbeeld moet tot het verleden gaan behoren: “We streven naar een groene en gezonde omgeving, waar je kunt wonen, winkelen, werken, ontspannen en elkaar ontmoeten.”

Doe mee met de CityChallenge

De gemeente daagt iedereen uit om zijn of haar creatieve en innovatieve ideeën voor de binnenstad te delen! Dit kan tot en met 19 november 2017. Via CityChallenges.nl kun je jouw idee opsturen. Belangrijke thema’s binnen de challenge zijn: eigen identiteit, slimme bewegwijzering, stadshart voor iedereen en een groene binnenstad. Natuurlijk valt er ook wat te winnen! De top drie wint € 2.500,-, € 1.500,- en € 500,-. De twee beste ideeën van jongeren onder 18 jaar worden (extra) beloond met € 250,-. Kijk voor meer informatie over City Challenge op eindhoven.nl/boeiendebinnenstad.

Meld jouw idee aan!

 

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0