Verwarming omlaag en trui aan

11 januari 2018

Hij staat weer voor de deur: de Warmetruiendag. Dit jaar vindt de actie plaats op vrijdag 2 februari en uiteraard kun ook jij meedoen!


De verwarming een graadje lager

Op Warmetruiendag zet je de verwarming minimaal één graad lager en trek je een lekkere warme trui aan. Door alleen al dit te doen bespaar je 6% energie en daarmee 6% CO2 per graad. Ieder jaar doen weer honderdduizenden mensen mee aan deze energiebesparingsactie van het Klimaatverbond Nederland en Greenchoice.

Wat kun je allemaal doen

Iedereen kan meedoen aan de Warmetruiendag op 2 februari. Thuis, op je werk of op school. Meld jouw actie aan op www.warmetruiendag.nl en doe mee! Op de website worden meerdere tips gedeeld. Wist je dat je de thermostaat heel makkelijk zuiniger kunt instellen? Een energiezuinige douchekop al 120 kg CO2 per jaar bespaard en als je de was buiten laat drogen dit een besparing oplevert van 90 kg C02? Benieuwd naar nog meer bespaartips, MilieuCentraal heeft een aantal klimaatklappers op een rijtje gezet.

Ook op het werk en op school kun je op vrijdag 2 februari een bijdrage leveren. Inspireer hiermee je collega’s, leveranciers, klanten en leerlingen. Door het invullen van de Warmetruiendag businesscase kun je zien wat deelname aan de actie voor jouw bedrijf kan betekenen en voor scholen is divers lesmateriaal beschikbaar.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Warmetruiendag en wat je zelf allemaal kunt doen, kijk voor meer informatie, besparingstips en alle acties op www.warmetruiendag.nl.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0