Nieuw spilcentrum bij R.K.V.V. Tongelre

18 januari 2018

De gemeente Eindhoven en de PSV Foundation lanceren de PSV Foundation Academy. In Tongelre worden dit jaar en in de toekomst veel maatschappelijke projecten opgestart.


Convenant ondertekend

Afgelopen dinsdag ondertekenden wethouder Yasin Torunoglu en Toon Gerbrands (algemeen directeur PSV) het convenant voor de samenwerking tussen beide organisaties. Het terrein van voetbalvereniging  R.K.V.V. Tongelre wordt de thuisbasis van de PSV Foundation Academy. In het spilcentrum staat voetbal centraal.

Maatschappelijke projecten

Er trainen gelijk al een aantal teams op het complex van de PSV Foundation Academy, zoals Tongelre United en PSV Doelgericht. Ook zullen veel maatschappelijke projecten de overstap gaan maken naar het sportterrein in Tongelre. Maar in overleg met de gemeente Eindhoven worden ook nieuwe projecten ontwikkeld, die passen bij de behoeften van de stad en de wijk Tongelre.

“PSV is voor veel Eindhovenaren meer dan voetbal. Met de PSV Foundation laat de club zien dat de liefde tussen stad en club wederzijds is. Hopelijk brengt de PSV Foundation Academy inspiratie en verbinding teweeg in Tongelre, die kan uitgroeien naar de rest van de stad”, aldus wethouder Torunoglu.

Plan voor structurele uitrol

De PSV Foundation Academy loopt minimaal een jaar. Ondertussen zijn de directie van PSV, de gemeente Eindhoven en de Raad van Bestuur van de PSV Foundation bezig met een plan voor een structurele uitrol in de stad. De PSV Foundation is de maatschappelijke stichting van de voetbalclub. Binnen de Foundation hebben zij tal van maatschappelijke projecten, zoals de jaarlijkse ziekenhuisbezoeken van de selecties en PSV United.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0