Help, ik heb een tuin!

30 januari 2018

Weet jij soms ook niet wat je met je tuin aan moet of hoe je deze het beste in kan richten met minder stenen en meer groen? Dan is de cursus Help, ik heb een tuin voor jou interessant!


Geniet meer van je tuin

Je hebt geen groene vingers, weet misschien weinig van planten, ziet op tegen het onderhoud en/of wil graag wat minder stenen en meer groen in de tuin. Tijdens de cursus ‘Help, ik heb een tuin’ doe je in vier bijeenkomsten ideeën op om meer van je tuin te maken en krijg je ook informatie over planten en bloemen die vlinders, vogels en andere dieren aantrekken. Zo kun je het hele jaar door genieten van je tuin.

De cursus

Geen saaie colleges, maar bijeenkomsten met interactie, voorbeelden, praktische tips en algemene kennis. Je krijgt voldoende basis om beslissingen over je tuin te nemen en zelf aan de slag te gaan. De cursus gaat uit van wat we van de natuur kunnen leren en wat je zelf kan doen. Je kunt je tuin beetje bij beetje aanpassen of kiezen voor een metamorfose. Of je nu een kleine voor- of achtertuin hebt of een grotere tuin, na afloop kun je de opgedane kennis toepassen. De vier bijeenkomsten duren steeds twee uur en worden gegeven door natuurgidsen van het IVN Veldhoven Eindhoven Vessem. O.a. de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Elk seizoen een aantrekkelijke tuin, hoe bereik je dat?
 • De functies van een tuin.
 • De indeling (erfafscheiding, paden, terras, schuur, tegels, groen).
 • Hoe krijg je een gezonde beplanting.
 • Bezonning, vochtig, droog.
 • De bodem en een gezonde kringloop.
 • Ruimtebeslag nu en later.
 • Vlinders, vogels en insecten in de tuin.
 • Lastig onkruid of gewild kruid.
 • Natuurreservaat.
 • Zoeken naar informatie (tuincentrum, tuinbezoek, tuinboeken, bladen, internet, natuurvereniging).

Data, locatie en aanmelden

De bijeenkomsten vinden plaats op 26 februari, 12 en 26 maart en 9 april van 20.00 tot 22.00 uur bij het Wasven in Eindhoven. De kosten bedragen € 46,00. Bij de cursus hoort ook een pakket met twee boeken: Tuinreservaten en Diervriendelijk tuinieren. Deze kosten € 33,00. Maximaal 25 mensen kunnen deelnemen aan de cursus. Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl/vev of stuur een mail naar ivn.vev@gmail.com.

 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0