Update zonnepark Vliegbasis Eindhoven

30 januari 2018

In 2018 wordt het zonnepark op Vliegbasis Eindhoven gerealiseerd. Achter de schermen werken ze hard aan de volgende stappen. We geven je graag een update.


Al 1.500 geïnteresseerden

Op het zonnepark van Vliegbasis Eindhoven komen zo’n 12.000 zonnepanelen te liggen. Deze leveren samen ongeveer 3.000.000 kWh per jaar op. Dat het zonnepark al erg gewild is blijkt uit het aantal aanmeldingen. Ruim 1.500 inwoners hebben zich aangemeld als geïnteresseerden. De lokale energieorganisaties zijn daarnaast nog volle bak aan de gang met het enthousiast maken van andere inwoners. Je kunt je dus nog steeds aanmelden.

Gesprekken met aanbieders

Het bestuur werkt hard aan de volgende stappen. Er zijn gesprekken gevoerd met een aantal aanbieders en binnenkort wordt een definitieve keuze gemaakt voor de partij, die het zonnepark gaat ontwikkelen, exploiteren en beheren. Het streven is dat er in maart een definitief voorstel ligt, inclusief een raming van de kosten en de opbrengsten. Inwoners kunnen straks zonnepanelen kopen of leasen. Hier volgt later meer informatie over. Belangstellenden die zich hebben aangemeld worden als eersten op de hoogte gebracht over het definitieve voorstel.

Meld je aan

Het is nog steeds mogelijk om je als belangstellende aan te melden voor het Zonnepark. Woon je zelf, of ken je mensen die binnen de betreffende postcodegebied wonen? Doe mee of attendeer jouw vrienden en familie op deze kans. Het zonnepark op de Vliegbasis is zeker ook interessant voor mensen die in een appartement of huurhuis wonen of waarvan het dak een ongunstig ligging heeft. Kijk voor meer informatie op www.040energie.nl/welschap of stuur een mail naar welschap@040energie.nl.

 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project