Je buren helpen met LETS in Meerhoven

15 februari 2018

Iets betekenen voor je buren kan heel makkelijk. Denk aan het doen van een boodschap, het gras maaien of helpen met schilderen. Bezoek op 27 februari de LETS markt in Eindhoven en maak kennis met dit initiatief.


Burenhulp

Voor het tweede jaar op een rij organiseert Duurzaam Meerhoven in samenwerking met LETS Eindhoven de LETS markt. De LETS, Lokaal Eindhovens Transactie Systeem, kun je vergelijken met een soort burenhulp. Woon je in Meerhoven en ben je benieuwd hoe je jouw talent kunt inzetten voor andere Meerhovenaren? Kom kennis maken op 27 februari.

Ruilen van producten of diensten

Iedereen kan weleens een helpende hand gebruiken. Op verschillende manieren kun je iets voor je buren betekenen. Het initiatief LETS is een soort ruil systeem. Je krijgt zogenoemde ‘Talent-punten’ voor bijvoorbeeld het bakken van een taart, het schilderen van een huis of het repareren van een computer of apparaat. Voor jouw verdiende punten kun je vervolgens bijvoorbeeld iemand op je kinderen laten passen of iemands talent inzetten om jou te helpen met een specifieke klus. Het kunnen allerlei producten of diensten zijn.

Kom kennis maken

Vorig jaar zijn al 8 inwoners van Meerhoven lid geworden van dit initiatief. Zij zijn tijdens de markt aanwezig om hun ervaringen met jou te delen. Met LETS help je niet alleen een buur, maar het versterkt ook de sociale cohesie tussen inwoners. Leer andere Meerhovenaren en hun talenten kennen. De LETS markt vindt plaats op 27 februari in De Hangar. Je bent van harte welkom vanaf 19.00 uur. Om 20.00 uur is er een introductierondje en daarna heeft iedereen de mogelijkheid om bijvoorbeeld wat te demonsteren, te vertellen of te delen. Entree is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Wil je vooraf al meer weten over initiatief LET Eindhoven, kijk dan op www.letseindhoven.nl/.

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0