Het grote Eindhovense Duurzaamheidsdebat

21 februari 2018

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Hoe denken de lokale politieke partijen over duurzaamheid? Kom het 8 maart te weten tijdens het Eindhovense duurzaamheidsdebat.


De duurzame standpunten

Op donderdagavond 8 maart organiseren Grootouders voor het Klimaat, Trefpunt Groen Eindhoven, Bibliotheek Eindhoven en Proeftuin040 het grote Eindhovense Duurzaamheidsdebat. Wat zijn de standpunten van  de Eindhovense politiek over belangrijke duurzame thema’s en de duurzame ontwikkeling van de stad? In een debat gaan raadsleden met elkaar het gesprek aan over onderwerpen als klimaatneutraal, groen en een bereikbaar en gezond Eindhoven. Het debat is een goede voorbereiding om je te helpen bij de keuze op welke partij je 21 maart gaat stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Vragen uit de stad

De organisatie is druk bezig met het ophalen van vragen, wensen en ideeën uit de stad, zodat het debat ook echt gaat over punten die spelen bij de inwoners. Wil weten hoe zij hierover denken, dan is het zeker de moeite waard om erbij te zijn. De volgende vragen komen onder andere aan bod: Wat willen de politieke partijen bereiken de komende vier jaar? Hoe staat het met de klimaatdoelstellingen? Is Eindhoven een klimaatbestendige stad? Wat zijn ze van plan met de bereikbare, maar ook gezonde stad? En last but not least: Hoe gaan ze om met duurzame initiatieven vanuit de stad?

Het programma

Iedereen is van harte welkom om bij het debat aanwezig te zijn. Maar let op vol=vol. Het programma op 8 maart ziet er als volgt uit:

  • 19.30 uur: Inloop met koffie en thee in het CKE (Pastoor Petersstraat 180)
  • 19.45 uur: opening
  • 20.00 uur: start debat
  • 22.00 uur: netwerkborrel

De dagvoorzitter is van de avond is Annet Goltstein. Wil je erbij zijn, meld je wel even van te voren aan. De entree is gratis. Houd ook de website van de organisatie in de gaten voor meer informatie.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0