Helpende handen gezocht voor NL Doet in Meerhoven

2 maart 2018

Wil je je tijdens NL Doet inzetten voor een goed en duurzaam project? Duurzaam Meerhoven zoekt nog helpende handjes voor het Eetbare park in Meerland.


Snoeien en aanplanten

Op 10 maart is het NL Doet. Vrijwilligers van Duurzaam Meerhoven gaan dan aan de slag in het park Meerland en ze kunnen jouw hulp goed gebruiken. Het park moet weer klaargemaakt worden voor het voorjaar. De fruitbomen moeten gesnoeid worden en ze willen de boomspiegels vergroten en voorzien van biologisch bemest aarde. Van het afval worden takkenrillen gemaakt en ook gaan de vrijwilligers aan de slag met het aanplanten van nieuwe fruitbomen, bessenstruiken en rozenbottels. Genoeg te doen dus.

Meer fruit om te plukken

Door bovenstaande werkzaamheden gaan de fruitbomen en struiken meer fruit geven. Bezoekers van het park mogen dit fruit straks plukken en daarnaast is het ook extra voedsel voor vogels en insecten. Dit is goed voor de biodiversiteit. De takkenrillen die worden gemaakt creëren nestgelegenheid voor vogels en geven bescherming aan kleine zoogdieren, amfibieën en insecten.

Doe mee!

Lijkt het je leuk om je tijdens NL Doet in te zetten voor weer een mooi, groen en eetbaar park in Meerhoven? Meld je aan via de pagina van NL Doet of stuur een mail naar anitaliebregts@hotmail.com. Alle vrijwilligers verzamelen om 10.00 uur op het parkeerterrein aan het Zandstrand. Vergeet niet om eventuele regenkleding mee te nemen en mocht je een spa hebben, dan is die ook van harte welkom. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Tot uiterlijk 14.00 uur ben je aan het werk in het park Meerland.

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0