E-waste Race in Eindhoven weer van start

5 maart 2018

De komende weken gaan meerdere Eindhovense scholen weer zoveel mogelijk klein elektronisch afval inzamelen tijdens de E-waste Race. En jij kunt helpen!


10 teams strijden tegen elkaar

10 teams van 10 basisscholen in Eindhoven nemen het van 12 maart tot en met 6 april tegen elkaar op tijdens de E-waste Race. De leerlingen gaan hun best doen om zoveel mogelijk klein elektronisch afval, ook wel E-waste genoemd, op te halen. Uiteraard valt er wat te winnen. De school die het meest inzamelt wint een leuk schoolreisje voor de hele klas. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt bij iedere klas een introductieles gegeven over E-waste en recycling.

Jij kunt helpen!

De kids kunnen jouw hulp goed gebruiken. Woon jij bij één van de deelnemende scholen in de buurt en heb jij thuis of op het werk nog kleine kapotte elektronische apparaten liggen, meld deze dan aan op ewasterace.nl. De leerlingen komen de spullen thuis bij jou ophalen. Alles waar een batterij in kan of een stekker heeft kun je aanmelden. Van elektrische tandenborstels en smartphones tot elektronisch speelgoed, een oude laptop of kabeltjes. Inktcartridges of batterijen kunnen niet ingeleverd worden. Voor ieder apparaat dat de teams ophalen krijgen zij punten. 

Deelnemende scholen

De volgende Eindhovense scholen doen dit jaar mee aan de E-waste Race:

  • Schakel
  • De Boschuil
  • De Regionale Internationale School
  • De Theresia
  • De Tweelingen Dependance (bovenbouw)
  • ’t Karregat
  • De Klimwijs
  • De Driestam
  • De Schelp
  • De Korenaar

Leuk, leerzaam en nuttig!

Het doel van de E-waste Race is om kinderen op een leuke manier meer te leren over het nut en de noodzaak van  recycling en circulaire economie. Maar de wedstrijd is niet alleen leuk en leerzaam, het levert direct ook resultaten op. Vorig jaar werden namelijk 21.105 elektrische apparaten opgehaald. De E-waste Race in Eindhoven wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Eindhoven en Cure Afvalbeheer.

Schreeuw het van de daken!