Doe mee met de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria

7 maart 2018

De gemeente Eindhoven start samen met 040GoedBezig de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria. Deel jouw duurzame idee voor het Emmasingelkwadrant en win leuke prijzen!


Benieuwd naar jouw duurzame idee

In het centrum van Eindhoven vind je het Emmasingelkwadrant. Dit gebied verbindt de binnenstad met de stadionbuurt en Strijp-S en wordt de komende jaren omgetoverd tot een belangrijke hotspot met zo’n 1800 nieuwe woningen. Duurzaamheid is een belangrijke pijler binnen deze herontwikkeling. Zo komt in het nieuwe Victoriapark de Gender boven de grond, het gehele gebied is straks aardgasloos en het moet een ontmoetingsplek worden voor jong en oud. Maar wat voor goede en duurzame ideeën zijn er nog meer te bedenken voor het Emmasingelkwadrant? De gemeente Eindhoven is benieuwd naar jouw inbreng.

Wethouder Staf Depla: “Eindhoven is een stad van uitvinders en pioniers. De Eindhovenaren zelf weten vaak als geen ander wat wel of niet werkt. Daarom roep ik iedereen op om met voorstellen of ideeën te komen voor dit mooie stukje Eindhoven.”

Slimme mobiliteit, Buiten leven en Energie

Tot 17 mei kun je als inwoner van Eindhoven, student en/of bezoeker van het gebied een duurzaam en vernieuwend idee indienen. Dit kan binnen de thema's: Slimme mobiliteit, Buiten leven en Energie. Ieder thema heeft zijn eigen uitdagingen. Hoe maken we het gebruik van vervoersmiddelen belangrijker dan het bezit ervan? Welke elementen kunnen we toevoegen om het gebied groener, leefbaarder en duurzamer te maken? En hoe kunnen we de openbare ruimte gebruiken om energie op te wekken? De drie beste plannen worden beloond met een mooi geldbedrag. Bekijk de competitiepagina en lees meer informatie over competitie, het gebied, de criteria en de jury.

Kids-competitie

Vaak hebben onze jonge inwoners ook creatieve, toffe en unieke ideeën. Daarom is er een speciale kids-competitie. Kinderen in de leeftijd tot 16 jaar kunnen hun idee indienen onder de categorie 'Kids'. Dit kan alleen, maar ook samen met je klas. Het winnende kids-plan wordt beloond met een leuke prijs.

Doe mee en deel jouw idee!

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0