Buurtenchallenge van start

14 maart 2018

Bewoners van de Eindhovense wijken Vaartbroek, Hanevoet, 't Ven en het Gerardusplein kunnen de komende maanden hun huis verduurzamen door deel te nemen aan de Buurtenchallenge


CO2-uitstoot besparen

De Buurtenchallenge heeft als doel om de CO2-uitstoot in Eindhoven te verminderen. Hiervoor liggen veel kansen bij het verduurzamen van woningen. Tot eind augustus 2018 kunnen bewoners van koopwoningen in vier Eindhovense buurten meedoen aan de challenge, dit zijn:

  • Vaartbroek
  • Hanevoet
  • 't Ven
  • Gerardusplein

De vier buurten gaan met elkaar de strijd. En natuurlijk valt er dan ook wat te winnen. Wie samen met alle buurtgenoten de meeste CO2 bespaart,  wint een buurtfeest! De challenge is een pilotproject die door de gemeente Eindhoven wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Wanneer deze succesvol is wordt het verder uitgerold in heel Eindhoven.

Over de Challenge

De gemeente Eindhoven heeft voor iedere buurt een partij geselecteerd die bij de buurt past. Deze partij gaat samen met de bewoners aan de slag. Gezamenlijk wordt in en rondom het huis bekeken welke kansen er liggen en waar men het meeste resultaat kan behelen om de CO2-uitstoot te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, het huis isoleren of gaan koken op inductie i.p.v. op aardgas.

Aan de slag

Woon jij in één van bovenstaande buurten? Bekijk de projectpagina voor meer informatie en zie welke partij bij jou in de buurt aan de slag gaat. Ben je zelf al actief aan de slag geweest met het verduurzamen van je woning, deel dan vooral ook jouw kennis en ervaring met buurtgenoten.

Doe mee!

 

 

 

 

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0