Groep 6 basisschool De Schakel winnaar E-waste Race 2018

6 april 2018

Op vrijdag 6 april werd door wethouder Mary-Ann Schreurs de winnaar van de E-waste Race in Eindhoven bekend gemaakt. Groep 6 van basisschool De Schakel wist het meeste klein elektronisch afval op te halen.


Ervaren deelnemer

Van 12 maart t/m 6 april gingen 10 klassen van 10 Eindhovense basisscholen met elkaar de strijd aan. Allen hebben ze hun best gedaan om zoveel mogelijk klein elektronisch afval in te zamelen. Wethouder Mary-Ann Schreurs en Frans van Strijp (directeur van CURE) bezochten vrijdag 6 april de winnaar: groep 6 van basisschool De Schakel. De kids zamelden in totaal 3345 apparaten in. De Schakel is, onder leiding van leerkracht Guy van der Klein een trouwe deelnemer aan de E-waste Race. Vorig jaar eindigden ze op de tweede plaats.

Spannende race

Het was dit jaar een spannende race. De 10 teams behaalden samen een fantastisch resultaat. Zo’n 16.616 apparaten werden opgehaald. Alles waar een batterij in kan of een stekker heeft kon men online aanmelden. De leerlingen kwamen de spullen vervolgens thuis ophalen. Dit jaar deed de Internationale School Eindhoven voor het eerst mee en eindigde heel knap op de tweede plaats. De Schakel wint een schoolreisje naar de Ontdekfabriek en de nummers 2 t/m 5 krijgen een workshop van een Repair Café aangeboden. Hoeveel kilo E-waste er is opgehaald, dat is nog even afwachten. Cure laat het binnenkort weten.

Meer informatie

Gemeente Eindhoven en Cure Afvalbeheer maakten de race in Eindhoven mogelijk. Elke week haalde Cure de gevulde containers op bij de deelnemende scholen. Kijk voor meer informatie over de E-waste Race en deelnemende scholen in Eindhoven op www.ewasterace.nl/eindhoven.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0