Welke zonnepanelenprojecten zijn er in Eindhoven?

10 april 2018

In Eindhoven kun je meedoen met verschillende zonnepanelenprojecten. Maar wat is het verschil tussen de projecten en welke zijn voor jou interessant? Bekijk de placemat!


Zicht op zonnepanelen

De gemeente Eindhoven is betrokken bij verschillende projecten die inwoners stimuleren om zonnepanelen te plaatsen. Al deze projecten hebben verschillende kenmerken, van faciliteren tot compleet ‘ontzorgen’. Het is begrijpelijk dat je als inwoner soms door de bomen het bos niet meer ziet. Kun je aan alle projecten meedoen? Waarin verschillen ze van elkaar en wat zijn de kosten? Wij helpen je graag om hier overzicht in te krijgen. Er is een ‘placemat’ gemaakt, die de verschillende kenmerken naast elkaar zet. Deze placemat wordt ook door partners, zoals 040energie, gebruikt tijdens de inwonersavonden die zij organiseert.

Bekijk de placemat

Het klimaat verandert

De gemeente Eindhoven investeert in een duurzame stad. Het klimaat verandert en dat heeft ook gevolgen voor Eindhoven. We krijgen bijvoorbeeld steeds vaker te maken met hevige regenval en extreem warme periodes. Willen we in de toekomst in onze stad prettig kunnen blijven leven, werken en recreëren, dan is het noodzakelijk om maatregelen te nemen. Als inwoner kun jij hier ook een belangrijke bijdrage in leveren. Met het plaatsen van zonnepanelen kun je meters maken in het verduurzamen van je huis en het verminderen van de CO2-uitstoot. Dit is vaak een investering, maar je verdient dit snel weer terug. De diverse projecten, zoals het Zonnepark bij Vliegbasis Eindhoven, het Regionale Zonnepanelenproject en de gemeentelijke energiebesparingslening, maken het voor jou makkelijker en interessanter om aan de slag te gaan met het treffen van energiebesparende maatregelen.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0