Inschrijving Zonnepark vliegbasis Eindhoven start 1 mei

16 april 2018

Goed nieuw voor inwoners die interesse hebben in het nieuwe Zonnepark op vliegbasis Eindhoven (Welschap). De inschrijving start op 1 mei!


Maand voorrang op inschrijving

Op 1 mei opent de inschrijving voor inwoners die graag zonnepalen willen kopen op het Zonnepark op Vliegbasis Eindhoven. Heb je je voor 15 april 2018 al geregistreerd als belangstellende, dan heb je een maand voorrang op andere inwoners. Dus mensen die eerder hun interesse kenbaar hebben gemaakt kunnen zich nu al definitief inschrijven. Inwoners binnen bepaalde postcodes kunnen gebruik maken van het Zonnepark. Een overzicht hiervan vind je op 040energie.nl/welschap.

Schrijf je in!

Samenwerkingspartner Greenchoice

Greenchoice is gekozen als samenwerkingspartner voor de ontwikkeling en exploitatie van het zonnepark. Iedereen die in de postcoderoos woont kan deelnemen. Dat kan door een eenmalige inleg (je betaalt voor deelname met een aantal panelen) maar ook – voor het eerst in Nederland! – zonder inleg vooraf.

Teruggave energiebelasting

Inwoners die vooraf eenmalig inleggen, halen hun voordeel uit de teruggave van de energiebelasting over de opbrengst van ‘hun’ panelen. Per paneel bedraagt de inleg € 265,- en deze brengt ca. 235 kWh per jaar op. De jaarlijkse teruggave is € 29,73 per paneel.
Inwoners die niet vooraf eenmalig inleggen ontvangen hetzelfde voordeel, maar hierop wordt een contributie (rente, afschrijving) in mindering gebracht. Je voordeel op jaarbasis is dan € 7,- per paneel. Je krijgt deze teruggave alleen over het aantal kWh dat je volgens je energienota hebt verbruikt. De teruggaveregeling geldt voor 15 jaar.

Schreeuw het van de daken!