Voorjaarsactie Adopteer een Straat

20 april 2018

Het voorjaar is begonnen, bomen worden groen en bloemen gaan bloeien. Tijd om ook jouw straat meer kleur te geven. Adopteer een Straat heeft ook dit jaar weer de voorjaarsactie!


Voorjaarsactie voor aangesloten straten

Al ruim 183 straten zijn aangesloten bij het initiatief Adopteer een Straat. Meer dan 300 mensen zetten zich in om hun straat groen, schoon en netjes te houden. Speciaal voor deze vaste deelnemers organiseert het initiatief van Kees Lepoeter weer een voorjaarsactie om straten klaar te maken voor het voorjaar en de zomer.

Geef jouw straat meer kleur

De aangesloten straten en vrijwilligers kunnen vaste planten, een-jarigen planten en zomergoed krijgen voor stukken groen in de openbare ruimte. Bijvoorbeeld voor boomspiegels, geadopteerde bakken of geveltuintjes. Geef jouw straat meer kleur! De voorjaarsactie levert geen lantaarnhangbakken of andere exotische vormen.

Meedoen met de actie

Wil je gebruik maken van de actie, stuur een mail naar Adopteer een Straat met onderstaande gegevens:

  • naam, adres, telefoon;
  • waar gaan de planten komen? Bloembak/geveltuin/boomspiegel + indicatie van de grootte;
  • eventueel suggestie voor aantal en soort planten.

Adopteer een Straat maakt een inventarisatie en bespreekt deze met de gemeente Eindhoven. Zij nemen contact op met de aanvragers. De bedoeling is dat de planten in het voorjaar geleverd en geplaatst worden, zodat ze voor de zomer in bloei staan.

Schreeuw het van de daken!


Gerelateerd project


Reacties 0