Een nieuw Groen café op 28 juni

11 juni 2018

Net voor de zomervakantie staat er nog een Groen Café op de planning. Dit keer staat het thema ‘Groen in de stad’ centraal. Je ben van harte welkom in de oude V&D-gebouw.


Extreme hitte en hoosbuien, wat kunnen we doen?

We krijgen er in Eindhoven steeds meer mee te maken: extreme hitte, hoosbuien en de afname van insecten en andere dieren. Dit betekent nogal wat voor de stad en brengt meerdere uitdagingen met zich mee. Meer groen in de stad kan een belangrijke bijdrage leveren. Wist je bijvoorbeeld dat bomen een natuurlijke airco zijn? Het Groen café op 28 juni staat volledig in het teken van ‘Groen in de stad’. Er zijn twee sprekers aanwezig. Frank Verhagen (gemeente Eindhoven) vertelt meer over groen in de openbare ruimte en Martijn van der Loo (tuinbedrijf Soontiens) gaat in op wat we zelf kunnen bijdragen aan de plantjes, beestjes en waterberging in onze eigen tuin.

Zadenruilmarkt

Om 15.15 uur wordt gestart met een speciale zadenruilmarkt. Heb je zaden van bloemen, kruiden, fruit, groente of iets anders. Neem het mee en ruil erop los, hoe meer variatie hoe leuker!

Aanmelden en programma

Iedereen is van harte welkom bij het Groen Café op donderdag 28 juni. De locatie is het oude V&D-gebouw in het centrum (Rechtestraat 8). Er zijn geen kosten verbonden aan de activiteit. Wil je aanwezig zijn? Meld je dan van te voren wel even aan. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 15:15 uur: Inloop met koffie en thee plus de zadenruilmarkt.
  • 16:00 uur: Opening Groen Café.
  • 16:05 uur: Frank Verhagen, beheerder natuurlijke gebieden gemeente Eindhoven.
  • 16.45 uur: Martijn van der Loo, tuinbedrijf Soontiens.
  • 17:15 uur: Afsluiting en zomerborrel.

Ik meld me aan

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0