Het nieuwe initiatief BuurtBuik zoekt enthousiaste Eindhovenaren

14 juni 2018

Voedselverspilling tegengaan en gezellig samen eten met buurtgenoten. Het nieuwe initiatief BuurtBuik zet zich hiervoor in. Help jij ze om een vliegende start te maken in onze stad?


Voedselverspilling tegengaan

Er wordt bij de mensen thuis, in supermarkten en horecagelegenheden veel voedsel dat niet wordt gebruikt weggegooid. Zonde en slecht voor het milieu. Daar moet toch wat tegen te doen zijn? Dat dacht het initiatief BuurtBuik ook en met hun concept slaan ze twee vliegen in één klap. BuurtBuik haalt overvloedig eten op bij horeca en supermarkten en maakt hier in buurthuizen/-restaurants heerlijke en gratis maaltijden van voor buurtbewoners. Jong of oud, iedereen is welkom om samen te komen eten.

Wat kun jij doen?

Om in Eindhoven goed van start te gaan, zoekt BuurtBuik nog enthousiaste inwoners die willen helpen bij het opzetten en begeleiden van de eerste Buurbuik locatie in de stad. Er hebben zich al vrijwilligers gemeld, maar ze kunnen nog wat extra handjes gebruiken. Wil jij iets doen tegen voedselverspilling en een bijdrage leveren een sociaal initiatief? Dan kun jij bij Buurtbuik goed aan de slag. Om jou te helpen bij het invullen van deze vrijwilligersfunctie, heeft het initiatief een speciaal trainingstraject ontwikkeld. Op de website van Buurtbuik lees je meer over de functie en hoe je je kunt aanmelden.

Doe mee!

 

Over Buurtbuik

In 8 verschillende buurten in Amsterdam en Utrecht is BuurtBuik al actief. Per maand worden in deze buurten door 200 vrijwilligers zo’n 3000 maaltijden klaargemaakt en weggegeven. Er zijn natuurlijk veel verschillende eetinitiatieven. BuurtBuik zet zich volledig in op het voorkomen van voedselverspilling. Het is mooi dat het initiatief vervolgens mensen aan elkaar verbindt en sociaal contact vergroot. Het initiatief heeft de ambitie om duizenden mensen door heel Nederland te voorzien van een gezonde maaltijd, zonder extra eten te gebruiken. Nu is Eindhoven aan de beurt. Lees meer over het initiatief op buurtbuik.nl.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0