Living Lab wint ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria

27 juni 2018

Xavier Hacking is met zijn idee ‘Living Lab’ de winnaar van de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria. Op woensdagavond 27 juni ontving hij uit handen van wethouder Yasin Torunoglu zijn prijs.


Emma ontmoet Victoria

De gemeente Eindhoven daagde de afgelopen maanden iedereen uit om met een duurzaam en vernieuwend idee te komen voor het Emmasingelkwadrant. In totaal werden zo’n 25 plannen ingediend. Vanuit alle inzendingen maakte het expertteam een shortlist, waarna iedereen kon stemmen op zijn of haar favoriete plan. Deelnemers aan de competitie Emma ontmoet Victoria konden meedenken binnen drie thema’s: Energie, Slimme Mobiliteit en Buiten leven. De gemeente Eindhoven is erg blij met de kwaliteit en inhoud van alle plannen. Het projectteam gaat onderzoeken hoe ideeën meegenomen kunnen worden bij de herontwikkeling van het gebied.

Het Victoriapark als Living Lab

Met 236 stemmen is het plan ‘Living Lab’ de winnaar van de competitie. Inzender Xavier Hacking maakt van het nieuwe Victoriapark een Living Lab. Een plek waar men graag verblijft, woont en werkt, maar waar ook altijd ruimte is om nieuwe duurzame en maatschappelijke ideeën toe te passen. Een park dat niet stil staat, maar altijd in ontwikkeling is en hoort in Brainport Eindhoven. Als voorbeeld werkte Xavier ook drie verschillende maatregelen uit. Het expertteam omschreef het als een doordacht plan met sociaal sterke eigenschappen. Een idee dat past binnen de gebiedsvisie.

Tweede en derde plaats

De tweede prijs ging naar H.N. Adams voor haar idee ‘De achtertuin van Eindhoven’. Met negen verschillende elementen wordt het Victoriapark omgetoverd tot een ontmoetingsplek met verschillende ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud. Jelle de Jong won met ‘Royal Rooftop Boardwalk’ de derde prijs. Hij gaat met zijn idee de hoogte in en verbindt met een duurzaam houten boardwalk de daken van de verschillende gebouwen aan elkaar.

Bekijk de plannen

Het Emmasingelkwadrant

Het Emmasingelkwadrant ligt in het centrum van Eindhoven en verbindt de binnenstad met de stationbuurt en Strijp-S. De komende jaren wordt dit gebied omgetoverd tot een belangrijke hotspot waar zo’n 1800 nieuwe woningen worden gerealiseerd. Duurzaamheid is straks op verschillende thema’s terug te zien. Zo komt in het nieuwe Victoriapark de Gender boven de grond, moet het een ontmoetingsplek worden voor jong en oud en gaat het gehele gebied van het aardgas af.

Schreeuw het van de daken!


Reacties 0