emma_ontmoet_Victoria_rood-1200px.png

Emma ontmoet Victoria

Heb jij hét duurzame idee voor het Emmasingelkwadrant in de binnenstad van Eindhoven? Dien je plan in en maak kans op de hoofdprijs van €2.500,-. Ook kids maken kans op een toffe prijs!

Update: de stemronde is afgelopen.

HomeOver de competitieDe plannen

Over de competitie

In deze ideeëncompetitie kunnen inwoners van Eindhoven en daarbuiten meedenken over duurzame ideeën voor het Emmasingelkwadrant: het gebied tussen de binnenstad en Strijp-S in de omgeving van o.a. de Witte Dame. De komende jaren wordt dit gebied volledig herontwikkeld en omgetoverd tot een belangrijke hotspot in de binnenstad. Om te zorgen dat het een plek wordt waar we graag zijn en die klaar is voor de toekomst, is duurzaamheid een belangrijke pijler binnen het project.

Om te hoge temperaturen in de zomer tegen te gaan, moeten we het gebied zo inrichten dat er voldoende groen en water is. En slimme mobiliteit zorgt ervoor dat het gebied goed bereikbaar is, zonder te veel auto’s. Zonnepanelen, deelauto’s/-fietsen en het terughalen van de Gender worden al gerealiseerd en zijn een mooi begin, maar er is meer nodig. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken! Met deze competitie dagen we iedereen uit om mee te denken over innovatieve en duurzame ideeën binnen de thema's Slimme mobiliteit, Buiten leven en Energie

De drie beste plannen worden beloond met een mooi geldbedrag om vrij te besteden. We hebben ook een speciale kids-competitie en het beste kids-plan wordt extra beloond met een leuke prijs.

De competitie Emma ontmoet Victoria is een initiatief van de gemeente Eindhoven in samenwerking met 040GoedBezig.

Lees meer

1e prijs €2.500,-

 

2e prijs €1.500,-

 

3e prijs €500,-

 

Extra prijs voor het beste kids-plan

 

 

Kids-competitie

We weten zeker dat kids leuke, toffe en unieke ideeën hebben voor het Emmasingelkwadrant en we kijken uit naar jouw inzending. Heb jij bijvoorbeeld ideeën over hoe we met energie en vervoer om moeten gaan? Hoe kids straks kunnen spelen in het nieuwe Victoriapark, we slim om kunnen gaan met groen en water, of hoe we ervoor kunnen zorgen dat mensen elkaar kunnen ontmoeten en er minder eenzaamheid is?

Denk hier eens over na en doe mee! Ben jij onder de 16 jaar en heb je een slim idee voor het Emmasingelkwadrant? Dien dan je plan in onder de categorie ‘Kids’. Je kunt jouw eigen plan indienen, maar bijvoorbeeld ook meedoen samen met je klas. Het winnende kids-plan wordt beloond met een leuke prijs. Natuurlijk maak je ook kans om in de top 3 te komen.

 
 

Belangrijke momenten

 

040GoedBezig_Indienen_70x70.png

Start campagne

Op 1 maart lanceren we de campagne. Je kunt dan tot 31 mei 17.00 uur je plan indienen.

040GoedBezig_Experts_70x70.png

Selectie door experts

Een jury van experts maakt een selectie van de beste ontwerpen. De finalisten worden 4 juni bekend gemaakt.

040GoedBezig_Stemmen_70x70.png

Stemmen

Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete plan van 5 juni 09.00 uur tot 20 juni 17.00 uur.

Beker_040GoedBezig_70x70.png

Prijsuitreiking

Op 27 juni vond de prijsuitreiking plaats. Lees het nieuwsbericht.