Nieuws
Huis koelen

Huis koelen: 10 tips! (2020)

Een huis koelen in 2020: het gaat zeker van pas komen dit jaar. Wij weten het zeker in Eindhoven. We kunnen een stuk koeler! Het is van belang om op het toppunt van de zomer jouw huis koel te houden. Met april als warmste maand ooit gemeten, staat ons zeker iets te wachten. Daarom hier 10 tips om jouw huis te koelen deze zomer!

Review: Dyson Pure Humidify Cool

Jouw huis koelen: bekijk de 10 tips!

Bekijk hieronder onze 10 tips om jouw huis te koelen. Eerst kijken we gewoon naar overdag. Daarna gaan we naar ‘s nachts. Zo weet je precies hoe je dag en nacht jouw huis kunt koelen in 2020!

1. Doe de ramen open en dicht

Zorg ervoor dat je wanneer je wakker wordt op jouw Ikea matras, de koele, zomer ochtend je tegemoet kan waaien. Doe de ramen daarom open zodra je opstaat. Dan komt deze heerlijke frisse bries jouw huis in.

Vervolgens moet je de ramen én deuren de hele dacht dicht proberen te houden. Zorg voor iets voor het raam. Denk aan een zonwering, of een hele grote buitenkeuken. Eventueel kun je met luxaflex voor de ramen ook een goede start maken! Op deze manier zal de warmte buiten jouw huis blijven. En jouw huis koel!

2. Zet de kachel uit – duh – en andere apparaten dan?

Er zijn apparaten waar een beste warmte afkomt. Hierdoor wordt jouw huis weer warmer, dat wil je niet. Probeer de wasmachine of de droger dus gewoon uit te laten staan. Jouw Nespresso apparaat is geen enkel probleem.

De kachel moet je wel uitzetten om het huis koel te houden. Ook een fornuis kan best wel van impact zijn op de warmte binnen. Koken doe je dus wanneer de zon weg is, of de avond ervoor. Wanneer je midden op de dag gaat koken zal het echt warm worden in huis. Je kunt ook de beste inductie kookplaat van 2020 kopen.

3. Rustig aan doen helpt tegen opwarming

Wanneer je moet stofzuigen: doe dat niet. Een keertje een dag later is niet zo’n probleem. Toch? Zorg ervoor dat je lekker rustig bent en blijft. Neem een lekkere kop Chemex koffie en ga ervoor!

De warmte uit een stofzuiger. Die is trouwens ook niet heel erg bevorderlijk om jouw huis te koelen. Doe dat daarom maar gewoon niet!

4. Een huis beschermen tegen de zon: zo doe je dat!

Jouw huis moet zo veel mogelijk in de schaduw staan. Maarja, wanneer je zonnepanelen hebt en van zonne-energie gebruik maakt, gaat dat niet zo makkelijk. Daarom wil je de zonneschermen uittrekken en lekker profiteren van zo’n mooi zon-werend product.

Heb je geen zonwering? Tja, dan moet je een andere oplossing bedenken. Kamerplanten, een klimop tegen de muur of andere planten kunnen je helpen bij het koelen van jouw huis.

5. Ga ervoor: koop een airco!

Wanneer je een airco koopt heb je gegarandeerd een koel huis. Zorg ervoor dat je de juiste airco koopt voor jou. Zo zijn er bij het kopen van een airco een aantal opties. Bekijk beste airco voor thuis in 2020!

Toch hoef je niet altijd een monoblock of split-unit airco te kopen. Er zijn nog veel andere manieren om jouw huis te koelen. Denk bijvoorbeeld ook aan een verrijdbare airco! Hiermee kun je gemakkelijk van kamer tot kamer jouw huis verkoelen. Een geweldig apparaat!

6. Maak je eigen airco

Wanneer je geen honderden euro’s aan een mobiele airco wilt uitgeven, kun je ook jouw eigen airco maken. Hiervoor vul je simpel een aantal flessen water. Vervolgens zet je deze in de vriezer. Zo veel als je wilt!

Wanneer je dan de beste ventilator van 2020 koopt, zet je daar de flessen voor. Doe ze wil in een bak. Zo word de condens opgevangen. Vervolgens zal de lucht langs de flessen worden geblazen. Op deze manier heb je dus de beste mogelijkheden om een eigen airco te maken. Succes!

De beste tips voor een koel huis bij het slapen

koel huis bij slapen

7. Zet een raam open in de slaapkamer

Bouw jouw eigen high-tec installatie. Je kunt een raam openzetten in de slaapkamer. Wanneer je dit doet, zal je een ventilator in de deur moeten ztten. Zo zorg je ervoor dat hij niet in je kamer, maar in de gang blaast. Je kunt vervolgens genieten van koele lucht van buiten in de nacht. Ook kun je de ventilator naast jouw raam zetten. Nog makkelijker!

8. Warme lucht gaat omhoog

Warme lucht, dat gaat omhoog. Dat weten we allemaal. Toch gaan we ervoor zorgen dat we de warme lucht naar boven laten stijgen. Dit is nog best een werkje.

Doe de deur van de tuin open of het balkon. Vervolgens kun je op de hoogste verdieping jouw raam openzetten. Zo stijgt alle warme lucht naar boven, deze help je met een ventilator weer door je raam naar buiten. Win!

9. Doe je dekbed weg!

Het is natuurlijk super simpel om jouw dekbed uit de hoes te halen. Dit scheelt wel enorm veel ruimte en warmte vooral! Het is lekker als je enkel onder je dekbed slaapt. Misschien wist je dit al, maarja!

10. Slaap buiten!

Slaap buiten! Super leuk, spannend en gezellig. Een kampvuurtje erbij (wel in de tuin) en slapen maar. Dit zorgt voor een leuke koele nacht. Zorg er wel voor dat je eerst even het weerbericht checkt… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *