Over het platform 040GoedBezig

 

 

Wat is 040GoedBezig?

Het platform 040GoedBezig laat duurzame en sociale projecten en burgerinitiatieven in Eindhoven groeien en verbindt inwoners met elkaar. Je vind hier grote projecten waaraan je kunt meedoen, maar ook juist kleine initiatieven bij jou om de hoek. Denk aan het starten van een buurtmoestuin, het ontharden van je tuin, het oprichten van een energiecoöperatie en het verduurzamen van je woning. Je kunt hier ook terecht voor meer informatie over duurzaamheid in Eindhoven, inspiratie en diverse ideeën, nieuws, acties en handige tips. Het platform is een initiatief van de gemeente Eindhoven en diverse lokale partners. Bekijk de kaart voor een overzicht van alle projecten in Eindhoven.

Bekijk de kaart!
Plaatje

 


Wat kun je doen?

040GoedBezig is voor iedereen die iets wil op het gebied van (sociale) duurzaamheid en inwonersparticipatie. Voor echte doeners die een bijdrage willen leveren aan een duurzaam en sociaal Eindhoven of inwoners die graag nieuwe inspiratie opdoen of hun idee met anderen willen delen. Grote of kleine initiatieven klein, alleen of met elkaar. Het kan allemaal. Meld jouw project aan en inspireer anderen. Heb je zelf geen concreet project? Geen probleem! Sluit je dan aan bij een bestaand initiatief bij jou in de buurt. Elk project heeft eigen acties die je kunt ondernemen. Je vind er handvatten om zelf aan de slag te gaan, de mogelijkheid om anderen te vragen met jou mee te denken of kunt een lokaal project verder helpen. Bijvoorbeeld door materiaal te doneren aan een Repair Café of zwerfafval op te ruimen in je buurt.

Doe ook mee!
Plaatje

Inwonersparticipatie

Inwoners van Eindhoven krijgen zelf veel voor elkaar in onze stad. Inwonersparticipatie leidt tot mooie resultaten. Het is daarom goed om te zien dat steeds meer inwoners initiatieven opstarten, alleen of samen met hun buurt of wijk. Deze maken we ook zichtbaar op 040GoedBezig. Het programma Maak ’t Mee® van de gemeente Eindhoven sluit daarbij aan. En nodigt Eindhovenaren uit om bij te dragen aan een nog mooiere, gezondere, groenere en socialere stad. Door mee te doen in elkaars projecten, maar vooral ook door zelf nieuwe initiatieven op te starten. Door elkaar te inspireren, te experimenteren en door te leren van elkaar. Samen maken we ’t mee® in Eindhoven!

Meer informatie over Maak ’t Mee®
Plaatje

 


Samenwerking met Nudge

040GoedBezig werkt samen met Nudge. Nudge is een landelijk platform dat mensen, ideeën, projecten en organisaties met elkaar verbindt om duurzame initiatieven van onderaf te realiseren. Deze initiatieven hebben als doel een positieve en blijvende verandering in onze maatschappij. Het platform 040GoedBezig wil hetzelfde bereiken maar dan speciaal voor inwoners van Eindhoven. Daarom werken 040GoedBezig en Nudge samen om Eindhovense initiatieven op de kaart te zetten. Ook vind je een aantal Nudge projecten op 040goedbezig.

Meer informatie over Nudge
Plaatje