Succesverhalen

Graag delen we met jou verhalen en voorbeelden uit de stad waar we trots op zijn. Laat je inspireren door deze succesverhalen!

 

 

Aireywijk: proeftuin voor duurzame renovatie

Groene huurders hebben de sleutel gekregen van hun duurzame nieuwbouwwoning of appartement aan de Karel de Grotelaan in Eindhoven. Ook worden 226 bestaande woningen duurzaam gerenoveerd op basis van bewonerswensen. Deze Aireywijk is uitgeroepen tot groene proeftuin waarbij de komende jaren het toepassen van duurzame technieken en het duurzaam samenleven centraal staan. Bewoners gaan samen met Woonbedrijf aan de slag om van de Aireywijk Genderdal in 2020 een zeer duurzame wijk van Eindhoven te maken.

Meer informatie over de Aireywijk
Plaatje

 


Woonconnect: bewoners zitten zelf aan de knoppen

In de Eindhovense wijken Eckart en Vaartbroek worden 4500 woningen (van particulieren en woningcorporaties) gedigitaliseerd op het online platform WoonConnect. Bewoners zitten zelf aan de knoppen: op de digitale kaart van de wijk klikken ze op hun woning, die ze vervolgens in 3D van binnen en buiten kunnen bekijken en aanpassen. Bij interesse ontvangt een bewoner vervolgens maatoplossingen van een aannemer voor het verbouwen of energiezuiniger maken van zijn huis. De bewoner staat op het platform centraal, maar projectontwikkelaar, aannemer, fabrikant, woningcorporatie en gemeente kunnende informatie die bewoners in Connect-040 delen, gebruiken voor maatoplossingen die variëren van energiebesparing tot zorgverlening.

Plaatje

 


E-waste race: kinderen aan de slag

De E-waste race is een mooi voorbeeld van hoe kinderen en het onderwijs betrokken worden bij de thema's afval en recycling. Al twee jaar op een rij (2015 & 2016) is in Eindhoven de E-waste race georganiseerd op basisscholen. Tijdens deze race gaan klassen van diverse scholen de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk klein elektronisch afval in te zamelen in de stad. Door mee te doen leveren zij een belangrijke aan de recycling van elektronisch afval en het milieu. Beide edities hebben mooie en goede resultaten opgeleverd.

Lees snel verder
Plaatje

 


Waanzinnige Woonwijk: met de buurt samen aan de slag

Samen met Woonbedrijf ondersteunt de gemeente Eindhoven de bewoners van Hanevoet, Ooijevaarsnest en Genderbeemd bij het project ‘Waanzinnige Woonwijk’. In deze duurzame wijk zorgen bewoners voor elkaar en voor de omgeving. Hiervoor maken ze gebruik van hun eigen waanzinnige (online) markt waar buurtbewoners hulp of spullen aanbieden en vragen. Daarnaast is het Energieteam Hanevoet actief aan de slag om de wijk al in 2020 energieneutraal te maken.

Meer informatie
Plaatje