Projecten

Hier staan alle Eindhovense projecten op een rij. Steek je handen uit de mouwen en ga lekker aan de slag! Start een project!

Projecten bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup

Tips voor thuis

Thema's Sorteer op
from www.040goedbezig.nl

Verduurzaam jouw huis met de Buurtenchallenge

Woon jij in de Eindhovense buurten Vaartbroek, Hanevoet, ’t Ven of het Gerardusplein? Doe de komende maanden mee met de Buurtenchallenge en verduurzaam samen met je buurtgenoten je huis.
from www.040goedbezig.nl

Ontdek de natuur met de GroenKids-workshops

In de Eindhovense natuur valt veel te zien en te beleven. Met de GroenKids-workshops ga je samen met je (klein)kinderen op ontdekkingstocht in de natuur. Leerzaam en super leuk.
from www.040goedbezig.nl

Duurzaam bouwen en leven in het Draaiboomhof

Je eigen duurzame huis ontwerpen in de binnenstad van Eindhoven. Wonen rondom een gemeenschappelijke hof aan de rand van Philipsdorp, in het woonproject Draaiboomhof komt deze droom uit. Doe je mee?
from www.040goedbezig.nl

Duurzame Daken Eindhoven

In Eindhoven is dit jaar een proces gestart om het daklandschap optimaal te gaan benutten. Het duurzaam inrichten van daken vergroot de kwaliteit van de leefomgeving enorm: daken bieden een prachtig uitzicht, zijn ideale locaties voor (moes)tuinen en zijn ook geschikt als sportdak! Daarnaast kunnen de daken ook gebruikt worden om zonne-energie opwekken en kunnen daarmee een forse bijdrage leveren aan het behalen van de energiedoelstellingen. Samen met bedrijven, kennisinstellingen wil de gemeente Eindhoven gebouweigenaren aan de markt verbinden. Burgers worden actief betrokken en kunnen meedenken of zelf een groen dak beginnen. Help mee om de daken in Eindhoven te verduurzamen, met een leefbaar, groen en actief Eindhoven als resultaat!
from www.040goedbezig.nl

Groene daken maak je samen

Met financiele steun van de gemeente Eindhoven is het merendeel van de schuurdaken aan de Noordelijke zijde van de Nieuwe Fellenoord ontkoppeld van het riool. Niet alleen milieuvriendelijk, maar ook nog eens een verrijkin van het uitzicht. De sedum bloeit er inmiddels lustig op los. Check die aftermovie! https://youtu.be/JfTbvdl07e0
from www.040goedbezig.nl

WeReMake

Upcycling designers zien de waarde van materialen die eerder een leven hebben gehad. Zij maken prachtige ontwerpen met 'afval'. Upcycling designers helpen werkelijk het gat te dichten in de circulaire economie! Waar vinden zij echter de juiste materialen en hoe kunnen zij het best de klanten vinden voor de producten die zij maken? Hoe weet je zeker dat jouw spullen een mooi nieuw leven krijgen en niet eindigen op de grote afvalberg? Via WeReMake.com! Deze site heeft een kaart, een pagina waar je kunt delen hoe je mooie dingen maakt van afval (met filmpjes, beschrijvingen, plaatjes etc.) en je kunt er gratis je eigen webshop opzetten!
from www.040goedbezig.nl

Help de bijen in Eindhoven

Er is in de stad steeds minder ruimte voor de bij. De hoeveelheid voedsel en woonruimte neemt af. Deze kleine zoemers kunnen dus wel een helpende hand gebruiken. En als inwoner van Eindhoven kun je al heel snel een bijdrage leveren. Doe je mee?
from www.040goedbezig.nl

(N)iets doen voor biodiversiteit

In opdracht van het Woonbedrijf wil gewildgroei een natuurgebiedje in Geestenberg crowdfunden. Wij zijn opzoek naar bewoners van Geestenberg die hier aan mee willen werken en daarvoor één vierkante meter gazon gedurende de zomer niet meer te maaien of op één vierkante meter van hun tuin wilde planten te laten groeien. Kort gemaaide gazons zijn ecologisch gezien woestijnen. Lang gras en spontane vegetatie biedt ruimte aan meer soorten flora en fauna en fungeert als een spons wanneer het regent. 45 bewoners doe al mee maar we streven naar 100 vierkante meter! Het aantal vierkante meters dat dankzij de inwoners op natuurlijke wijze mag groeien wordt door de gemeente verdubbeld door in de groene long eenzelfde aantal vierkante meters niet te maaien, zie foto. Dit wilde stuk grasland in de openbare ruimte maakt inzichtelijk hoeveel ‘wilde’ natuur er dankzij de actie aan de wijk is toegevoegd. Op uitnodiging van Gewildgroei zal natuurfilmer Tim Visser (werkt o.a. voor vroege Vogels) een korte film (5 minuten) maken. De natuurfilm laat zien wat er gebeurt als de maaier in de schuur blijft. De natuur in de eigen achtertuin is even spectaculair en interessant als de natuur in het Amazone gebied, mits je er oog voor hebt. De belofte van een filmvertoning aan het eind van het project is misschien een extra motivatie om mee te doen. De film, wordt aan het eind van de zomer getoond. Opgeven kan via de facebookpagina van gewildgroei of via de mail: bennie@gewildgroei.nl