Deel spullen, gereedschap en klusjes via EindhovenDeelt

Eindhoven Hergebruik & afval , Delen & samenleving
from www.040goedbezig.nl

Over dit project

Kom je een barbecue te kort voor een feestje, zoek je specifieke kluskennis of heb je gereedschap in de garage liggen wat je wilt delen met anderen? Met EindhovenDeelt kunnen alle Eindhovenaren spullen, kennis en klusjes met elkaar kunnen delen en ruilen. Deel je mee?

Team

Laury Zwart

Contactpersoon EindhovenDeelt E-mail Laury

Wie doen er mee?

10 040-ers

Ga je verhuizen, maar heb je geen aanhanger? Ben je aan het klussen in huis, maar heb je zelf geen verstand van laminaat leggen? Of ben je wellicht erg slecht te been en zoek je een buurvrouw of -man die jou kan en wil helpen met je boodschappen? Met het initiatief EindhovenDeelt kunnen inwoners van Eindhoven gemakkelijk, veilig en vertrouwd spullen delen en/of huren met buurtbewoners. Van spullen en gereedschap, tot kleding, zorgtaken en kennis. Voor jezelf, sport- of buurtvereniging of organisatie.

Help een ander een handje verder

Het deelplatform EindhovenDeelt brengt vraag en aanbod bij elkaar. Maak een gratis account aan en start direct met het uitlenen, verhuren, weggeven of ruilen van bijvoorbeeld de ladder, een barbeque, te grote kleding of auto die op dat moment stil staat. Bezit jij een talent, zoals fotograferen of schilderen, ook deze kun je aanbieden via het initatief. Volg EindhovenDeelt ook op Facebook en Twitter.

Veilig en vertrouwd

Om ervoor te zorgen dan het uitlenen of delen van spullen ook veilig verloopt, biedt de website diverse diensten. Denk aan een huurovereenkomst en gebruiksreviews. Mocht je iets verhuren aan een ander, dan kun je via EindhovenDeelt ook veilig online betalen. In het geval van schade kun je aanspraak maken op Garantiefonds Deeleconomie.

Goed voor het milieu en je portemonnee

Het delen van spullen met elkaar, levert meerdere voordelen op:

  • Delen is goed voor het milieu, doordat we efficiënter omgaan met wat we al hebben.
  • Delen is sociaal, we leren onze buurgenoten nog beter kennen en/of ontmoeten nieuwe mensen.
  • Delen is goed voor je portemonnee. Je bespaart kosten en/of verdient eventueel een extra zakcentje.

Ervaringen van andere delers en leners

Eefje (gebruiker van OisterwijkDeelt):

"Ik was voor onze wintersport op zoek naar een Skibox, maar vond het zonde om hem te kopen. Ik wist namelijk nog niet of we wel vaker zouden gaan. Ik plaatste een oproep op OisterwijkDeelt en nog dezelfde dag kreeg ik een reactie en kon ik de skibox van Ron de hele week kon lenen. Handig en goedkoop!"

Stichting HeelNederlandDeelt

EindhovenDeelt.nl is onderdeel van Stichting HeelNederlandDeelt en heeft het doel om de deeleconomie in Nederland te stimuleren. Hoe? Door deze voor iedereen en overal op een lokale en eenvoudige manier toegankelijk te maken. In meerdere steden vindt je al lokale initiatieven van HeelNederlandDeelt.