MiniBieb Beachbieb Hulstlaan

Leen boeken uit de minibieb en deel jouw eigen boeken met anderen. Met deze MiniBieb is het altijd een beetje zomer op de Hulstlaan. Heb je je boek uit en wil je het ruilen, ruim je je boekenkast op of heb je al je cd's overgezet op je computer? Bij de Beachbieb ben je dan aan het juiste adres. Kom, lees, leen, breng of ruil: je bent van harte welkom!

Marisa Willemsen

Beheerder

Reacties 0

Meer over dit project

Deel je boeken in de Eindhovense Minibiebs

Eindhoven Wonen & leven , Delen & samenleving
from www.040goedbezig.nl

Over dit project

Heb jij boeken in de kast die staan te verstoffen en een tweede leven verdienen? Deel ze met buurtgenoten in één van de Minibiebs in Eindhoven! Zelf een nieuwe Minibieb-locatie starten of een bijdrage leveren met jouw bedrijf kan natuurlijk ook!

Team

Esther Schoustra-Hofstede

initiatiefnemer i.s.m. partners uit het netwerk Samen voor Eindhoven E-mail Esther

Wie doen er mee?

15 nudgers

Projecten bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup

Verspreid in Eindhoven kom je ze al op veel plekken tegen; de Minibiebs. Kleine openbare en zelfgemaakte boekenkastjes waar buurtgenoten met en van elkaar boeken kunnen lenen. Je vindt ze in alle soorten en maten en op de meest uiteenlopende plekken. Bij Eindhovenaren in een voortuin, op scholen, in wijkcentra’s en op andere openbare plekken.

Wat is een Minibieb?

Met een Minibieb leen je gratis boeken uit met buurtgenoten. Hoe groot een minibieb is maakt niet uit, er zitten geen specifieke regels aan vast. Of het nu grotere boekenkasten zijn in een buurthuis of geïmproviseerde minibiebs in kratten, oude nachtkastjes of konijnenhokken. Het gaat erom dat men een boek kan lenen uit een van de Minibiebs. Heb je zelf boeken in de kast staan, die staan te verstoffen? Je kunt ook anderen blij maken met jouw boeken, door deze in één van de kastjes te leggen! Door alle Minibiebs maken we Eindhoven samen weer wat leuker! Op www.minibieb.nl  vind je meer informatie over het initiatief. Je vindt Minibiebs door heel Nederland.

 Foto's: Koen Bakx

100 Minibiebs in Eindhoven

Je ziet steeds meer deelprojecten in Eindhoven ontstaan, daar zijn de Minibiebs er één van. Extra mooi, omdat natuurlijk veel buurtbibliotheken moeten sluiten. Door de Minibiebs kunnen we samen de leescultuur in stand houden. Want lezen is goed en leuk, voor jong en oud! Bibliotheek Eindhoven bestaat dit jaar 100 jaar en samen met de organisatie Samen voor Eindhoven willen zij 100 Minibiebs in Eindhoven realiseren!

Bibilotheekdirecteur Albert Kivits: “Dit is een mooi initiatief om het lezen in de stad te promoten. Ook stimuleren we zo ontmoeting en samenwerking. En geven we samen echt een fantastisch cadeau aan de stad.”

Doe mee als 040-er of met je organisatie

Om 100 Minibiebs (en het liefst natuurlijk nog veel meer) te realiseren zijn spullen nodig. Denk aan boeken, nieuwe Minibiebkastjes, nieuwe locaties, bouwplaatsen en menskracht. Is er bij jou in de buurt nog geen Minibieb? Start als 040-er zelf een Minibieb en meld deze via de call to action button.

Of vind je het leuk om samen met collega’s aan de slag te gaan? Samen voor Eindhoven zoekt bedrijven die, in het kader van bijvoorbeeld een teambuildingsdag, samen met speciale doelgroepen (bijvoorbeeld dak- en thuislozen en mensen met een beperking) Minibiebs gaan maken en pimpen. Wil je met jouw bedrijf of organisatie liever een locatie ter beschikking voor een nieuwe Minibieb of materiaal aanbieden? Dat kan natuurlijk ook! Doe mee met de Minibieb Challenge en neem contact op met Samen voor Eindhoven, via info@samenvooreindhoven.nl.

> Bekijk inspirerende voorbeelden van Minibiebs op Pinterest

Bestaande locaties

Op onderstaande kaart vind je een overzicht van Minibieb-locaties die door 040-ers zijn aangemeld. Staat er ook eentje bij jou in de buurt of ben je er zelf een gestart? Meld hem aan, dan plaatsen we deze op de kaart! Op de Minibieb-site zijn ook veel locaties aangemeld.

Deel je tips en ervaringen

Heb jij nog tips, nuttige aanvullingen, goede ervaringen of suggesties die graag met de andere 040-ers wilt delen? Laat een reactie achter. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Initiatiefnemer Esther Schoustra (Samen voor Eindhoven) heeft zelf ook ervaringen met de Minibiebs:

"Samen met mijn man heb ik op burendag een minibieb gemaakt. Het staat bij ons in de tuin waar ik al m’n oude boeken in kwijt kan én ik krijg er leuke nieuwe boeken voor terug!”.