Verduurzaam jouw huis met de Buurtenchallenge

Eindhoven Wonen & leven , Energie
from www.040goedbezig.nl

Over dit project

Woon jij in de Eindhovense buurten Vaartbroek, Hanevoet, ’t Ven of het Gerardusplein? Doe de komende maanden mee met de Buurtenchallenge en verduurzaam samen met je buurtgenoten je huis.

Team

Michael Urlings

Contactpersoon Buurtenchallenge E-mail Michael

Wie doen er mee?

2 organisaties

Projecten bij jou in de buurt

Bekijk meer
×
My Popup

We krijgen steeds meer te maken met klimaatverandering. Dat kun je merken aan de heftige regenval en wateroverlast of de extreme hitte. Dit kan ook veel gevolgen hebben voor jouw buurt en je woongenot. Om onze stad en buurten te beschermen en klaar te maken voor de toekomst, neemt de gemeente Eindhoven maatregelen. Dat betekent dat we onder andere de CO2-uitstoot in Eindhoven moeten verminderen. Er liggen hiervoor veel kansen bij het verduurzamen van je huis, dus ook jij kunt je steentje bijdragen. Om je hierbij te helpen vindt de komende maanden in vier buurten de Buurtenchallenge plaats.

De challenge

Koopwoningen in Vaartbroek, Hanevoet, ’t Ven en het Gerardusplein kunnen meedoen aan de Buurtenchallenge, die loopt tot eind augustus 2018. Bewoners in deze buurten gaan met elkaar de strijd aan. Extra leuk: de buurt die het meeste CO2 bespaart, wint een buurtfeest. De challenge is een pilotproject die door de gemeente Eindhoven wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Wanneer deze succesvol is wordt het verder uitgerold in heel Eindhoven.

Wat kun jij doen?

Het verduurzamen van je huis brengt natuurlijk vragen met zich mee. Waar moet je beginnen? Hoe pak je dit het beste aan? Welke maatregelen zijn voor jou interessant? En wie kan een goed advies geven en jou begeleiden? Om je hierbij te helpen krijgt ieder buurt een eigen samenwerkingspartner die mét de bewoners gaat kijken wat jij kunt doen in en rond je woning om het woongenot te verbeteren en de energielasten te verlagen. Hiermee verminder je ook jouw CO2-uitstoot. De vier partijen zijn aan zet in de buurt en komen met een aanbod om jouw en je buurtgenoten verder te helpen. De volgende partijen gaan in de vier buurten aan de slag:

Geselecteerde partij Actief in de buurt
Reimarkt Vaartbroek
040energie Hanevoet
Susteen 't Ven
Alliantie plus Gerardusplein

Voorbeelden van maatregelen

Je kunt verschillende maatregelen nemen om de energie in jouw huis te besparen en de CO2-uitstoot te verlagen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen, het aanbrengen van isolatie in je vloer, muren en/of dak en het koken op inductie in plaats van op aardgas. Bovenstaande partijen zijn speciaal op de deelnemende buurten geselecteerd en kijken met jou mee waar je het beste en meeste resultaat kunt halen.


Bijdragen door organisaties

040energie

040energie is de partij die voor de Buurtenchallenge actief is in de buurt Hanevoet