Nieuws

Lees hier het laatste nieuws, ontwikkelingen en blogs over de goede dingen die allemaal gebeuren in Eindhoven.

Renovatie Stadhuistoren 95% circulair

Renovatie Stadhuistoren 95% circulair

De komende jaren worden verschillende gebouwen van de gemeente Eindhoven duurzaam gerenoveerd. Dit voorjaar is gestart met de Stadhuistoren. Samen met de markt wordt bekeken hoe materialen duurzaam hergebruikt kunnen worden.
Word ambassadeur van Operatie Steenbreek Eindhoven

Word ambassadeur van Operatie Steenbreek Eindhoven

De groep ambassadeurs van Operatie Steenbreek Eindhoven zet zich actief in voor het vergroenen van Eindhoven. Waar zij kunnen proberen ze inwoners een handje te helpen. Vind jij een groene en duurzame stad ook belangrijk? Meld je dan aan als ambassadeur!
Ga mee op bezoek bij Tom van Duuren

Ga mee op bezoek bij Tom van Duuren

Tijdens het vorige Groencafé vertelde Tom van Duuren al over wonen in een boom! Maar aankomende zondag kun je bij Tom zelf op bezoek in zijn zelfgemaakte huis van bomen.
29 juni: thema-avond Warm Zonder Aardgas

29 juni: thema-avond Warm Zonder Aardgas

De nieuwe thema-avond van vereniging 040energie staat in het teken van gasloze verwarmtevoorzieningen! Wil jij weten wat dit betekent voor jou? Ben erbij op donderdag 29 juni.
Vier ontwerpen voor een groene tuin

Vier ontwerpen voor een groene tuin

Vandaag is de landelijke dag van Operatie Steenbreek! Heb jij nog tegels in je (voor)tuin liggen? Operatie Steenbreek Eindhoven geeft je graag wat tips.
Zonnepanelen voor huurders ‘thuis en Woonbedrijf

Zonnepanelen voor huurders ‘thuis en Woonbedrijf

De Eindhovense woningcorporaties ‘thuis en Woonbedrijf hebben de ambitie om over 10 jaar ruim 10.000 huurhuizen van zonnepanelen te voorzien. En de eerste panelen liggen inmiddels op de daken. Goed Bezig!
Met de klas aan de slag

Met de klas aan de slag

Ga je met je klas/school aan de slag de thema's natuur en duurzaamheid? Er zijn vele locaties en organisaties in Eindhoven waar je terecht! Bekijk snel het Natuurlijk Leren boekje voor het aanbod.
Tweede editie Groen Café op 27 mei

Tweede editie Groen Café op 27 mei

Na een succesvolle eerste editie in april, organiseert Bibliotheek Eindhoven ook in mei een Groen Café. Een veelzijdig en leuk programma voor jong en oud. Kom jij ook?
Materialen uit de Stadhuistoren in de aanbieding

Materialen uit de Stadhuistoren in de aanbieding

De gemeente Eindhoven geeft de materialen die bij de renovatie van de Stadhuistoren vrijkomen een tweede leven door ze aan te bieden via een materialenwebshop.
Eindhovense studenten organiseren Energy Now congres

Eindhovense studenten organiseren Energy Now congres

Ook dit jaar organiseren studenten van Team Energy (TU/e) het Energy Now congres. Het evenement richt zich op de huidige energietransitie. Studenten, bedrijven, onderzoekers, iedereen is 30 mei van harte welkom.
Basisschool De reis van Brandaan wint E-waste race 2017

Basisschool De reis van Brandaan wint E-waste race 2017

Van 13 maart tot en met 7 april gingen 9 Eindhovense scholen met 11 klassen de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk klein elektronisch afval op te halen. En wat hebben ze hun best gedaan.
Kom 5 april kleding ruilen in Meerhoven

Kom 5 april kleding ruilen in Meerhoven

Die ene trui, spijkerbroek of blouse, het ligt in je kast maar eigenlijk heb je het nooit meer aan. Weggooien? Daar is hij dan weer te mooi voor. De oplossing: ruil jouw kleding met anderen. Goedkoper en duurzaam!
Bezoek het Groen Café bij Bibliotheek Eindhoven

Bezoek het Groen Café bij Bibliotheek Eindhoven

Bezoek op zaterdag 1 april het eerste Groen Café bij Bibliotheek Eindhoven. Er zijn verschillende activiteiten. Leuk voor jong en oud!
Een nieuw initiatief in Meerhoven: Proeftuin Meerhoven!

Een nieuw initiatief in Meerhoven: Proeftuin Meerhoven!

Meerhoven is weer een nieuw duurzaam initiatief rijker! Bij het Park Forum vind je vanaf nu een community garden. Zondag 26 maart wordt de tuin officieel geopend. Een mooi begin van de lente!
Zonnepanelen op je dak? Doe mee met de zonnepanelenactie!

Zonnepanelen op je dak? Doe mee met de zonnepanelenactie!

De overweging om zonnepanelen op je dak te leggen brengt uiteraard vragen met zich mee. Is mijn dak wel geschikt? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de kosten? Wat is een goede leverancier? 040energie helpt je graag bij deze vragen! Bezoek de komende weken één van de informatieavonden.
1 april: inloopspreekuur Rabo GroenHypotheek

1 april: inloopspreekuur Rabo GroenHypotheek

Op zoek naar een nieuwe woning? Dan hoort daar natuurlijk ook een hypotheek bij. Laat je op 21 maart, 23 maart of 1 april bij de Rabobank Eindhoven-Veldhoven vrijblijvend informeren over de Rabo GroenHypotheek.
Eindhovense scholen zamelen elektronisch afval in met de E-waste race

Eindhovense scholen zamelen elektronisch afval in met de E-waste race

Voor het derde jaar op een rij vindt in Eindhoven de E-waste race plaats. Een project en wedstrijd waarbij Eindhovense scholen zoveel mogelijk klein elektronisch afval (ook wel E-waste genoemd) inzamelen. En jij kunt helpen!
Maak kennis met het Energieloket Eindhoven

Maak kennis met het Energieloket Eindhoven

Eindhoven heeft sinds 1 februari een eigen energieloket. Een initiatief van vereniging 040energie, de gemeente Eindhoven en SlimWonen+. Wil je je huis energiezuiniger maken? Ze helpen je graag op weg!
400 liter soep per week naar Voedselbank Eindhoven

400 liter soep per week naar Voedselbank Eindhoven

Voedselbank Eindhoven ontvangt vanaf vandaag wekelijks gratis soep! De gemeente Eindhoven doneert in samenwerking met Soupalicious soep door soep te eten. Zeg maar dag tegen voedselverspilling!
Huurders 'thuis en Woonbedrijf krijgen aanbod voor zonnepanelen

Huurders 'thuis en Woonbedrijf krijgen aanbod voor zonnepanelen

Goed nieuws voor de Eindhovense huurmarkt. Huurders van de woningcorporaties ‘thuis en Woonbedrijf kunnen nu zonnepanelen op hun dak laten leggen. Hiermee bespaar je niet alleen op je eigen energierekening, maar draag je ook bij aan een duurzamere stad!
Naar een Smart Society: E52 noemt 040GoedBezig als voorbeeld

Naar een Smart Society: E52 noemt 040GoedBezig als voorbeeld

Eindhoven wil een smart society worden. De DATAstudio bekijkt iedere week voor E52 wat er al gebeurt in de stad, of deze initiatieven ook een bijdrage leveren aan een slimme samenleving en van welke voorbeelden men iets kan leren. Deze week stond 040GoedBezig in de spotlight!
Samen handwerken in Meerhoven

Samen handwerken in Meerhoven

Handwerken oubollig? Helemaal niet! Jong en oud is ermee bezig en je ziet steeds meer zelfgebreide of gehaakte knuffels, mutsen, sjaals, dekentjes etc. In Meerhoven kun je nu ook samen met anderen aan de slag op de avond Meerhandwerken. Kom jij ook 22 februari?
Eindhovense Repair Cafés zoeken Communicatie/PR-vrijwilliger

Eindhovense Repair Cafés zoeken Communicatie/PR-vrijwilliger

Door heel Eindhoven vind je inmiddels 5 Repair Cafés! Bij elk café staat een groep van diverse vrijwilligers voor de Eindhovenaren klaar. Om de Repair Cafés nog beter op de kaart te zetten zoeken zij een enthousiaste communicatie/PR-vrijwilliger!
7 februari: Dopper B-Talks in Eindhoven!

7 februari: Dopper B-Talks in Eindhoven!

Op dinsdag 7 februari komt Dopper met B-Talks naar Eindhoven. Met in de spotlight twee echte Eindhovense Social Enterprises. Benieuwd naar hun inspirerende verhaal over hoe zij met hun bedrijven en producten de wereld een beetje beter en duurzamer proberen te maken? Meld je dan nu nog aan!
10 december plantdag bij Eetbaar Park Meerland

10 december plantdag bij Eetbaar Park Meerland

In Meerhoven ligt het Eetbaar Park Meerland. Er staan allerlei bomen en planten die vruchten dragen en gegeten kunnen worden. In december wordt er weer nieuwe plantdag georganiseerd. Kom ook een handje helpen.
040energie presenteert drie nieuwe werkgroepen

040energie presenteert drie nieuwe werkgroepen

Samenwerkingspartner 040energie organiseert weer een interessante thema-avond. De vereniging is al zeer actief met zonnepanelenacties, maar gaat nu ook met andere energiethema's aan de slag. De thema-avond vindt plaats op donderdag 1 december. Kom je ook?