Nieuws

Lees hier het laatste nieuws, ontwikkelingen en blogs over de goede dingen die allemaal gebeuren in Eindhoven.

Tijd voor duurzaam nieuws

Tijd voor duurzaam nieuws

De zomervakantie staat voor de deur, maar eerst nog de tweede editie van de nieuwsbrief Duurzaam Nieuws. Bekijk hem snel!
Living Lab wint ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria

Living Lab wint ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria

Xavier Hacking is met zijn idee ‘Living Lab’ de winnaar van de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria. Op woensdagavond 27 juni ontving hij uit handen van wethouder Yasin Torunoglu zijn prijs.
Een nieuw Groen café op 28 juni

Een nieuw Groen café op 28 juni

Net voor de zomervakantie staat er nog een Groen Café op de planning. Dit keer staat het thema ‘Groen in de stad’ centraal. Je ben van harte welkom in de oude V&D-gebouw.
Stem op jouw favoriete plan voor het Emmasingelkwadrant

Stem op jouw favoriete plan voor het Emmasingelkwadrant

Het expertteam van de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria heeft 7 duurzame en out-of-the-box ideeën geselecteerd die doorgaan naar de finale. Iedereen kan nu stemmen op zijn/haar favoriet.
Nul-op-de-Meter wonen, hoe doe je dat?

Nul-op-de-Meter wonen, hoe doe je dat?

Een Nul-op-de-Meter woning wekt zelf net zoveel of meer energie op dan de bewoners gebruiken. Dat klinkt interessant, maar hoe realiseer je dit in jouw woning? Schrijf je in voor de thematour.
Al honderden deelnemers voor Zonnepark Welschap

Al honderden deelnemers voor Zonnepark Welschap

Op 1 mei opende de inschrijving voor het nieuwe Zonnepark Welschap op vliegbasis Eindhoven. Het project heeft een vliegende start, want al ruim twee derde van de panelen is gereserveerd.
Op bezoek bij de Paddenpoel op 27 mei

Op bezoek bij de Paddenpoel op 27 mei

De volgende GroenKids-workshop staat voor de deur! Eind mei leren kids meer over dikkopjes, kikkervisjes en kikkerprinsen. Meld je aan.
Bekijk de eerste duurzame nieuwsbrief van 2018

Bekijk de eerste duurzame nieuwsbrief van 2018

Vorig jaar is de gemeente gestart met het versturen van de nieuwsbrief ‘Duurzaam Nieuws’. Ook dit jaar gaan ze daarmee door. Bekijk de eerste uitgave.
Voorjaarsactie Adopteer een Straat

Voorjaarsactie Adopteer een Straat

Het voorjaar is begonnen, bomen worden groen en bloemen gaan bloeien. Tijd om ook jouw straat meer kleur te geven. Adopteer een Straat heeft ook dit jaar weer de voorjaarsactie!
Welke zonnepanelenprojecten zijn er in Eindhoven?

Welke zonnepanelenprojecten zijn er in Eindhoven?

In Eindhoven kun je meedoen met verschillende zonnepanelenprojecten. Maar wat is het verschil tussen de projecten en welke zijn voor jou interessant? Bekijk de placemat!
Groep 6 basisschool De Schakel winnaar E-waste Race 2018

Groep 6 basisschool De Schakel winnaar E-waste Race 2018

Op vrijdag 6 april werd door wethouder Mary-Ann Schreurs de winnaar van de E-waste Race in Eindhoven bekend gemaakt. Groep 6 van basisschool De Schakel wist het meeste klein elektronisch afval op te halen.
Kledingruilavond in Meerhoven op 11 april

Kledingruilavond in Meerhoven op 11 april

De kledingruilavond in Meerhoven staat weer voor de deur. Op woensdag 11 april kun jij jouw zomerkleding waar je op uitgekeken bent aanbieden en jezelf in het nieuw steken. Ben je er ook weer bij?
Buurtenchallenge van start

Buurtenchallenge van start

Bewoners van de Eindhovense wijken Vaartbroek, Hanevoet, 't Ven en het Gerardusplein kunnen de komende maanden hun huis verduurzamen door deel te nemen aan de Buurtenchallenge
GroenKids-workshop 'Met je handen in de aarde'

GroenKids-workshop 'Met je handen in de aarde'

Het voorjaar staat voor de deur, dus er valt weer van alles te zien en te beleven in de natuur. Ga lekker op pad met de Groenkids-workshop 'Met je handen in de aarde' op 18 maart.
Doe mee met de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria

Doe mee met de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria

De gemeente Eindhoven start samen met 040GoedBezig de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria. Deel jouw duurzame idee voor het Emmasingelkwadrant en win leuke prijzen!
E-waste Race in Eindhoven weer van start

E-waste Race in Eindhoven weer van start

De komende weken gaan meerdere Eindhovense scholen weer zoveel mogelijk klein elektronisch afval inzamelen tijdens de E-waste Race. En jij kunt helpen!
Helpende handen gezocht voor NL Doet in Meerhoven

Helpende handen gezocht voor NL Doet in Meerhoven

Wil je je tijdens NL Doet inzetten voor een goed en duurzaam project? Duurzaam Meerhoven zoekt nog helpende handjes voor het Eetbare park in Meerland.
Vijf Eindhovense zorginstellingen gaan duurzamer werken

Vijf Eindhovense zorginstellingen gaan duurzamer werken

Op 1 maart hebben vijf Eindhovense zorginstellingen de Green Deal Zorgsector Eindhoven ondertekend. Zij gaan de komende drie jaar aan de slag om hun milieuprestaties te verbeteren.
Het grote Eindhovense Duurzaamheidsdebat

Het grote Eindhovense Duurzaamheidsdebat

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Hoe denken de lokale politieke partijen over duurzaamheid? Kom het 8 maart te weten tijdens het Eindhovense duurzaamheidsdebat.
Je buren helpen met LETS  in Meerhoven

Je buren helpen met LETS in Meerhoven

Iets betekenen voor je buren kan heel makkelijk. Denk aan het doen van een boodschap, het gras maaien of helpen met schilderen. Bezoek op 27 februari de LETS markt in Eindhoven en maak kennis met dit initiatief.
Repair Café Eindhoven-Woensel bestaat 5 jaar!

Repair Café Eindhoven-Woensel bestaat 5 jaar!

Tijd voor een feestje bij het Repair Café Eindhoven-Woensel. De locatie bestaat op 2 maart alweer 5 jaar. Kom het samen vieren met de vrijwilligers.
Op weg naar een aardgasvrije stad

Op weg naar een aardgasvrije stad

Op 30 januari heeft het college van B&W het plan ‘Naar aardgasvrij verwarmen en koken’ goedgekeurd. Wat betekent dit en wat gaat er gebeuren? We vertellen je meer.
Update zonnepark Vliegbasis Eindhoven

Update zonnepark Vliegbasis Eindhoven

In 2018 wordt het zonnepark op Vliegbasis Eindhoven gerealiseerd. Achter de schermen werken ze hard aan de volgende stappen. We geven je graag een update.
Help, ik heb een tuin!

Help, ik heb een tuin!

Weet jij soms ook niet wat je met je tuin aan moet of hoe je deze het beste in kan richten met minder stenen en meer groen? Dan is de cursus Help, ik heb een tuin voor jou interessant!
Nieuw spilcentrum bij R.K.V.V. Tongelre

Nieuw spilcentrum bij R.K.V.V. Tongelre

De gemeente Eindhoven en de PSV Foundation lanceren de PSV Foundation Academy. In Tongelre worden dit jaar en in de toekomst veel maatschappelijke projecten opgestart.
Verwarming omlaag en trui aan

Verwarming omlaag en trui aan

Hij staat weer voor de deur: de Warmetruiendag. Dit jaar vindt de actie plaats op vrijdag 2 februari en uiteraard kun ook jij meedoen!
Wereldprimeur in Eindhoven met afvangen fijnstof

Wereldprimeur in Eindhoven met afvangen fijnstof

Heb jij het ‘glazen’ gebouw al gespot op het Stadhuisplein? Waarom staat hij daar en wat doen al die installaties daarin? Wij vertellen je er graag mee over.