Nieuws

Lees hier het laatste nieuws, ontwikkelingen en blogs over de goede dingen die allemaal gebeuren in Eindhoven.

De route naar een aardgasloze stad

De route naar een aardgasloze stad

Op 22 november vond de workshop ‘Route naar een aardgasloze stad’ plaats. Wat is hier besproken en wat zijn de resultaten? Wij delen het graag met je.
8 december een nieuw Groen Café

8 december een nieuw Groen Café

Proeftuin040, Bibliotheek Eindhoven en Trefpunt Groen organiseren op 8 december weer een nieuw Groen Café. Dit keer met het thema Duurzame mobiliteit.
Elkaar ontmoeten in creatief Meerhoven

Elkaar ontmoeten in creatief Meerhoven

Sinds begin van dit jaar wordt er iedere maand een Meerhandwerken avond georganiseerd in Meerhoven. Op 29 november ben je weer van harte welkom!
Nieuw Zonnepanelenproject voor inwoners

Nieuw Zonnepanelenproject voor inwoners

Inwoners van Eindhoven en andere gemeenten kunnen meedoen met een nieuw Regionaal Zonnepanelenproject. Met deelname profiteer je gelijk van een financieel voordeel!
Informatieavond: Grip op je energierekening

Informatieavond: Grip op je energierekening

Regelmatig organiseert Duurzaam Meerhoven een informatieavond. Ook in november staat er weer een op de planning. Het thema: Grip op je energie.
Tweede Krachtvoersessie een succes

Tweede Krachtvoersessie een succes

Tijdens de Dutch Design Week op 27 oktober organiseerde gemeente Eindhoven en !MPULS de tweede KRACHTVOER-sessie. Dit keer was het thema het integreren van zonne-energie in de gebouwde omgeving.
Bouw mee aan de Wijk van de Toekomst

Bouw mee aan de Wijk van de Toekomst

In de Helmondse wijk Brandevoort wordt gebouwd aan de Wijk van de Toekomst. Heb jij ideeën, denk mee op 8 november! Jouw input is van harte welkom.
Vier het oogstfeest bij Proeftuin Meerhoven

Vier het oogstfeest bij Proeftuin Meerhoven

De droge lengte en vroege zomer hebben hun werk gedaan. Proeftuin Meerhoven staat vol bloemen, groen en oogst! Tijd voor een feestje dus.
Winterkleding inzamelen voor het goede doel

Winterkleding inzamelen voor het goede doel

Gemeente Eindhoven, Samen voor Eindhoven en nog diverse andere partijen zamelen winterkleding in voor het goede doel! Dus hoog tijd om je kledingkast in te duiken.
Bezoek de Way to Go-design expo tijdens de DDW

Bezoek de Way to Go-design expo tijdens de DDW

Tijdens de Dutch Design Week laat Woonbedrijf dit jaar mooie voorbeelden zien van projecten waar bewoners en designers samenwerken aan prettige, sociale en duurzame buurten.
Fietsverlichtingsactie bij Repair Café Stratum

Fietsverlichtingsactie bij Repair Café Stratum

Vorig jaar was de fietsverlichtingsactie een groot succes. Dus ook dit jaar kun je jouw lampen laten controleren bij het Repair Café Stratum. Je bent van harte welkom op zaterdag 28 oktober!
Deel jouw idee voor de binnenstad!

Deel jouw idee voor de binnenstad!

De gemeente gaat samen bewoners en ondernemers een nieuw ontwerp maken voor de openbare ruimte van de binnenstad. Op woensdag 11 september gaf wethouder Yasin Torunoglu de aftrap van het project Boeiende Binnenstad.
Zonnepark voor omwonenden op Vliegbasis Eindhoven

Zonnepark voor omwonenden op Vliegbasis Eindhoven

De gemeente Eindhoven, Vliegbasis Eindhoven en een aantal energiecoöperaties gaan samen een zonnepark realiseren op Vliegbasis Eindhoven. Omwonenden kunnen een of meerdere zonnepanelen kopen.
Eindhoven is voorbeeld ‘Slimme en Gezonde Stad’

Eindhoven is voorbeeld ‘Slimme en Gezonde Stad’

Het Milieu Magazine heeft een special uitgebracht in samenwerking met de gemeente Eindhoven. Thema van de special: Slimme en Gezonde Stad. Bekijk het magazine.
Trash Tree winnaar ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak’

Trash Tree winnaar ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak’

De ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak’ is een initiatief van de gemeenten Eindhoven en Tilburg. Vanaf augustus kon iedereen zijn of haar idee insturen. Afgelopen dinsdag 3 oktober werd de winnaar bekend: De Trash Tree.
Bouw je eigen duurzame huis in het centrum van Eindhoven

Bouw je eigen duurzame huis in het centrum van Eindhoven

Je hebt nu de mogelijkheid om mee te doen met een mooi en duurzaam woonproject! In het Draaiboomhof ontwerp je samen met je toekomstige buren je eigen duurzame huis en gezamenlijk hof. Lijkt jou dit wat? Meld je aan voor de oriëntatiebijeenkomst.
Geef je kleding een tweede leven op 4 oktober

Geef je kleding een tweede leven op 4 oktober

Het najaar staat weer voor de deur, dus tijd om die kledingkasten weer eens uit te mesten. Twee keer per jaar organiseert het project Duurzaam Meerhoven een kledingruilavond. Zet 4 oktober in je agenda!
Doe mee met Burendag in Meerhoven

Doe mee met Burendag in Meerhoven

Tijdens Nationale Burendag, op 23 september, worden leuke en duurzame activiteiten georganiseerd. Kom fietsen, wildplukken en borrelen. Ook voor de kids zijn leuke activiteiten.
Gezellig wijkfeest in Geestenberg op 23 september

Gezellig wijkfeest in Geestenberg op 23 september

Tijdens de nationale Burendag op zaterdag 23 september organiseert de Wijk Geestenberg een gezellig wijkfeest. Een mooi moment om met de buurt samen te komen iets voor elkaar en de buurt te betekenen. Er worden leuke activiteiten georganiseerd!
Denk mee tijdens het Groen Café

Denk mee tijdens het Groen Café

Hoe krijgen we de nieuwe generatie, onze kinderen en kleinkinderen, de natuur in? Hoe richten we de educatie rondom duurzaamheid en de natuur in? En zijn we daar in Eindhoven klaar voor? Deze vraag staat centraal tijdens het Groen Café op 29 september.
Doe mee met het zonnedak op Sectie C in Eindhoven!

Doe mee met het zonnedak op Sectie C in Eindhoven!

Sinds kort is de crowdfunding gestart voor Zonnedak Solar C. Als deze crowdfunding slaagt komen er 1.833 zonnepanelen bij op de verschillende daken van Sectie C in Eindhoven. Jij kunt hierin nog steeds meedoen en zo ook profiteren van de zonne-energie. Zo kun je direct jouw eigen stroomnota verlagen! Je doet al mee in de ZonneDelen vanaf 25,- euro, waarbij je elk jaar de opbrengst van jouw (deel van een) zonnepaneel krijgt en dat 15 jaar lang! (Daarbij heb je op het einde van de looptijd ook jouw deelname bedrag weer volledig terug!)
Renovatie Stadhuistoren 95% circulair

Renovatie Stadhuistoren 95% circulair

De komende jaren worden verschillende gebouwen van de gemeente Eindhoven duurzaam gerenoveerd. Dit voorjaar is gestart met de Stadhuistoren. Samen met de markt wordt bekeken hoe materialen duurzaam hergebruikt kunnen worden.
Word ambassadeur van Operatie Steenbreek Eindhoven

Word ambassadeur van Operatie Steenbreek Eindhoven

De groep ambassadeurs van Operatie Steenbreek Eindhoven zet zich actief in voor het vergroenen van Eindhoven. Waar zij kunnen proberen ze inwoners een handje te helpen. Vind jij een groene en duurzame stad ook belangrijk? Meld je dan aan als ambassadeur!
Ga mee op bezoek bij Tom van Duuren

Ga mee op bezoek bij Tom van Duuren

Tijdens het vorige Groencafé vertelde Tom van Duuren al over wonen in een boom! Maar aankomende zondag kun je bij Tom zelf op bezoek in zijn zelfgemaakte huis van bomen.
29 juni: thema-avond Warm Zonder Aardgas

29 juni: thema-avond Warm Zonder Aardgas

De nieuwe thema-avond van vereniging 040energie staat in het teken van gasloze verwarmtevoorzieningen! Wil jij weten wat dit betekent voor jou? Ben erbij op donderdag 29 juni.
Vier ontwerpen voor een groene tuin

Vier ontwerpen voor een groene tuin

Vandaag is de landelijke dag van Operatie Steenbreek! Heb jij nog tegels in je (voor)tuin liggen? Operatie Steenbreek Eindhoven geeft je graag wat tips.