Nieuws

Lees hier het laatste nieuws, ontwikkelingen en blogs over de goede dingen die allemaal gebeuren in Eindhoven.

Voorjaarsactie Adopteer een Straat

Voorjaarsactie Adopteer een Straat

Het voorjaar is begonnen, bomen worden groen en bloemen gaan bloeien. Tijd om ook jouw straat meer kleur te geven. Adopteer een Straat heeft ook dit jaar weer de voorjaarsactie!
Welke zonnepanelenprojecten zijn er in Eindhoven?

Welke zonnepanelenprojecten zijn er in Eindhoven?

In Eindhoven kun je meedoen met verschillende zonnepanelenprojecten. Maar wat is het verschil tussen de projecten en welke zijn voor jou interessant? Bekijk de placemat!
Groep 6 basisschool De Schakel winnaar E-waste Race 2018

Groep 6 basisschool De Schakel winnaar E-waste Race 2018

Op vrijdag 6 april werd door wethouder Mary-Ann Schreurs de winnaar van de E-waste Race in Eindhoven bekend gemaakt. Groep 6 van basisschool De Schakel wist het meeste klein elektronisch afval op te halen.
Kledingruilavond in Meerhoven op 11 april

Kledingruilavond in Meerhoven op 11 april

De kledingruilavond in Meerhoven staat weer voor de deur. Op woensdag 11 april kun jij jouw zomerkleding waar je op uitgekeken bent aanbieden en jezelf in het nieuw steken. Ben je er ook weer bij?
Buurtenchallenge van start

Buurtenchallenge van start

Bewoners van de Eindhovense wijken Vaartbroek, Hanevoet, 't Ven en het Gerardusplein kunnen de komende maanden hun huis verduurzamen door deel te nemen aan de Buurtenchallenge
GroenKids-workshop 'Met je handen in de aarde'

GroenKids-workshop 'Met je handen in de aarde'

Het voorjaar staat voor de deur, dus er valt weer van alles te zien en te beleven in de natuur. Ga lekker op pad met de Groenkids-workshop 'Met je handen in de aarde' op 18 maart.
Doe mee met de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria

Doe mee met de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria

De gemeente Eindhoven start samen met 040GoedBezig de ideeëncompetitie Emma ontmoet Victoria. Deel jouw duurzame idee voor het Emmasingelkwadrant en win leuke prijzen!
E-waste Race in Eindhoven weer van start

E-waste Race in Eindhoven weer van start

De komende weken gaan meerdere Eindhovense scholen weer zoveel mogelijk klein elektronisch afval inzamelen tijdens de E-waste Race. En jij kunt helpen!
Helpende handen gezocht voor NL Doet in Meerhoven

Helpende handen gezocht voor NL Doet in Meerhoven

Wil je je tijdens NL Doet inzetten voor een goed en duurzaam project? Duurzaam Meerhoven zoekt nog helpende handjes voor het Eetbare park in Meerland.
Vijf Eindhovense zorginstellingen gaan duurzamer werken

Vijf Eindhovense zorginstellingen gaan duurzamer werken

Op 1 maart hebben vijf Eindhovense zorginstellingen de Green Deal Zorgsector Eindhoven ondertekend. Zij gaan de komende drie jaar aan de slag om hun milieuprestaties te verbeteren.
Het grote Eindhovense Duurzaamheidsdebat

Het grote Eindhovense Duurzaamheidsdebat

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Hoe denken de lokale politieke partijen over duurzaamheid? Kom het 8 maart te weten tijdens het Eindhovense duurzaamheidsdebat.
Je buren helpen met LETS  in Meerhoven

Je buren helpen met LETS in Meerhoven

Iets betekenen voor je buren kan heel makkelijk. Denk aan het doen van een boodschap, het gras maaien of helpen met schilderen. Bezoek op 27 februari de LETS markt in Eindhoven en maak kennis met dit initiatief.
Repair Café Eindhoven-Woensel bestaat 5 jaar!

Repair Café Eindhoven-Woensel bestaat 5 jaar!

Tijd voor een feestje bij het Repair Café Eindhoven-Woensel. De locatie bestaat op 2 maart alweer 5 jaar. Kom het samen vieren met de vrijwilligers.
Op weg naar een aardgasvrije stad

Op weg naar een aardgasvrije stad

Op 30 januari heeft het college van B&W het plan ‘Naar aardgasvrij verwarmen en koken’ goedgekeurd. Wat betekent dit en wat gaat er gebeuren? We vertellen je meer.
Update zonnepark Vliegbasis Eindhoven

Update zonnepark Vliegbasis Eindhoven

In 2018 wordt het zonnepark op Vliegbasis Eindhoven gerealiseerd. Achter de schermen werken ze hard aan de volgende stappen. We geven je graag een update.
Help, ik heb een tuin!

Help, ik heb een tuin!

Weet jij soms ook niet wat je met je tuin aan moet of hoe je deze het beste in kan richten met minder stenen en meer groen? Dan is de cursus Help, ik heb een tuin voor jou interessant!
Nieuw spilcentrum bij R.K.V.V. Tongelre

Nieuw spilcentrum bij R.K.V.V. Tongelre

De gemeente Eindhoven en de PSV Foundation lanceren de PSV Foundation Academy. In Tongelre worden dit jaar en in de toekomst veel maatschappelijke projecten opgestart.
Verwarming omlaag en trui aan

Verwarming omlaag en trui aan

Hij staat weer voor de deur: de Warmetruiendag. Dit jaar vindt de actie plaats op vrijdag 2 februari en uiteraard kun ook jij meedoen!
Wereldprimeur in Eindhoven met afvangen fijnstof

Wereldprimeur in Eindhoven met afvangen fijnstof

Heb jij het ‘glazen’ gebouw al gespot op het Stadhuisplein? Waarom staat hij daar en wat doen al die installaties daarin? Wij vertellen je er graag mee over.
Duurzaam nieuws uit Eindhoven

Duurzaam nieuws uit Eindhoven

Vier keer per jaar verstuurd de gemeente Eindhoven een nieuwsbrief vol duurzaam nieuws. Leuk om te lezen!
'Tijdloos Eindhoven' winnaar CityChallenge Boeiende Binnenstad

'Tijdloos Eindhoven' winnaar CityChallenge Boeiende Binnenstad

De afgelopen maanden konden Eindhovenaren hun ideeën delen over hoe de binnenstad van Eindhoven een stukje leuker, groener en mooier gemaakt kon worden. Op 13 december werd de winnaar bekend gemaakt.
Info-avond: Gezamenlijk een duurzaam woonproject ontwerpen

Info-avond: Gezamenlijk een duurzaam woonproject ontwerpen

Bij het bouwen van een eigen huis en/of het onderdeel uitmaken een duurzaam woonproject komt veel kijken. Om jou met dit proces een handje te helpen wordt er op 14 december een informatieavond georganiseerd bij Omslag. Het thema; het gezamenlijk ontwerpen van een woonproject.
De route naar een aardgasloze stad

De route naar een aardgasloze stad

Op 22 november vond de workshop ‘Route naar een aardgasloze stad’ plaats. Wat is hier besproken en wat zijn de resultaten? Wij delen het graag met je.
8 december een nieuw Groen Café

8 december een nieuw Groen Café

Proeftuin040, Bibliotheek Eindhoven en Trefpunt Groen organiseren op 8 december weer een nieuw Groen Café. Dit keer met het thema Duurzame mobiliteit.
Elkaar ontmoeten in creatief Meerhoven

Elkaar ontmoeten in creatief Meerhoven

Sinds begin van dit jaar wordt er iedere maand een Meerhandwerken avond georganiseerd in Meerhoven. Op 29 november ben je weer van harte welkom!
Nieuw Zonnepanelenproject voor inwoners

Nieuw Zonnepanelenproject voor inwoners

Inwoners van Eindhoven en andere gemeenten kunnen meedoen met een nieuw Regionaal Zonnepanelenproject. Met deelname profiteer je gelijk van een financieel voordeel!