Nieuws

Lees hier het laatste nieuws, ontwikkelingen en blogs over de goede dingen die allemaal gebeuren in Eindhoven.

Je buren helpen met LETS  in Meerhoven

Je buren helpen met LETS in Meerhoven

Iets betekenen voor je buren kan heel makkelijk. Denk aan het doen van een boodschap, het gras maaien of helpen met schilderen. Bezoek op 27 februari de LETS markt in Eindhoven en maak kennis met dit initiatief.
Repair Café Eindhoven-Woensel bestaat 5 jaar!

Repair Café Eindhoven-Woensel bestaat 5 jaar!

Tijd voor een feestje bij het Repair Café Eindhoven-Woensel. De locatie bestaat op 2 maart alweer 5 jaar. Kom het samen vieren met de vrijwilligers.
Op weg naar een aardgasvrije stad

Op weg naar een aardgasvrije stad

Op 30 januari heeft het college van B&W het plan ‘Naar aardgasvrij verwarmen en koken’ goedgekeurd. Wat betekent dit en wat gaat er gebeuren? We vertellen je meer.
Update zonnepark Vliegbasis Eindhoven

Update zonnepark Vliegbasis Eindhoven

In 2018 wordt het zonnepark op Vliegbasis Eindhoven gerealiseerd. Achter de schermen werken ze hard aan de volgende stappen. We geven je graag een update.
Help, ik heb een tuin!

Help, ik heb een tuin!

Weet jij soms ook niet wat je met je tuin aan moet of hoe je deze het beste in kan richten met minder stenen en meer groen? Dan is de cursus Help, ik heb een tuin voor jou interessant!
Nieuw spilcentrum bij R.K.V.V. Tongelre

Nieuw spilcentrum bij R.K.V.V. Tongelre

De gemeente Eindhoven en de PSV Foundation lanceren de PSV Foundation Academy. In Tongelre worden dit jaar en in de toekomst veel maatschappelijke projecten opgestart.
Verwarming omlaag en trui aan

Verwarming omlaag en trui aan

Hij staat weer voor de deur: de Warmetruiendag. Dit jaar vindt de actie plaats op vrijdag 2 februari en uiteraard kun ook jij meedoen!
Wereldprimeur in Eindhoven met afvangen fijnstof

Wereldprimeur in Eindhoven met afvangen fijnstof

Heb jij het ‘glazen’ gebouw al gespot op het Stadhuisplein? Waarom staat hij daar en wat doen al die installaties daarin? Wij vertellen je er graag mee over.
Duurzaam nieuws uit Eindhoven

Duurzaam nieuws uit Eindhoven

Vier keer per jaar verstuurd de gemeente Eindhoven een nieuwsbrief vol duurzaam nieuws. Leuk om te lezen!
'Tijdloos Eindhoven' winnaar CityChallenge Boeiende Binnenstad

'Tijdloos Eindhoven' winnaar CityChallenge Boeiende Binnenstad

De afgelopen maanden konden Eindhovenaren hun ideeën delen over hoe de binnenstad van Eindhoven een stukje leuker, groener en mooier gemaakt kon worden. Op 13 december werd de winnaar bekend gemaakt.
Info-avond: Gezamenlijk een duurzaam woonproject ontwerpen

Info-avond: Gezamenlijk een duurzaam woonproject ontwerpen

Bij het bouwen van een eigen huis en/of het onderdeel uitmaken een duurzaam woonproject komt veel kijken. Om jou met dit proces een handje te helpen wordt er op 14 december een informatieavond georganiseerd bij Omslag. Het thema; het gezamenlijk ontwerpen van een woonproject.
De route naar een aardgasloze stad

De route naar een aardgasloze stad

Op 22 november vond de workshop ‘Route naar een aardgasloze stad’ plaats. Wat is hier besproken en wat zijn de resultaten? Wij delen het graag met je.
8 december een nieuw Groen Café

8 december een nieuw Groen Café

Proeftuin040, Bibliotheek Eindhoven en Trefpunt Groen organiseren op 8 december weer een nieuw Groen Café. Dit keer met het thema Duurzame mobiliteit.
Elkaar ontmoeten in creatief Meerhoven

Elkaar ontmoeten in creatief Meerhoven

Sinds begin van dit jaar wordt er iedere maand een Meerhandwerken avond georganiseerd in Meerhoven. Op 29 november ben je weer van harte welkom!
Nieuw Zonnepanelenproject voor inwoners

Nieuw Zonnepanelenproject voor inwoners

Inwoners van Eindhoven en andere gemeenten kunnen meedoen met een nieuw Regionaal Zonnepanelenproject. Met deelname profiteer je gelijk van een financieel voordeel!
Informatieavond: Grip op je energierekening

Informatieavond: Grip op je energierekening

Regelmatig organiseert Duurzaam Meerhoven een informatieavond. Ook in november staat er weer een op de planning. Het thema: Grip op je energie.
Tweede Krachtvoersessie een succes

Tweede Krachtvoersessie een succes

Tijdens de Dutch Design Week op 27 oktober organiseerde gemeente Eindhoven en !MPULS de tweede KRACHTVOER-sessie. Dit keer was het thema het integreren van zonne-energie in de gebouwde omgeving.
Bouw mee aan de Wijk van de Toekomst

Bouw mee aan de Wijk van de Toekomst

In de Helmondse wijk Brandevoort wordt gebouwd aan de Wijk van de Toekomst. Heb jij ideeën, denk mee op 8 november! Jouw input is van harte welkom.
Vier het oogstfeest bij Proeftuin Meerhoven

Vier het oogstfeest bij Proeftuin Meerhoven

De droge lengte en vroege zomer hebben hun werk gedaan. Proeftuin Meerhoven staat vol bloemen, groen en oogst! Tijd voor een feestje dus.
Winterkleding inzamelen voor het goede doel

Winterkleding inzamelen voor het goede doel

Gemeente Eindhoven, Samen voor Eindhoven en nog diverse andere partijen zamelen winterkleding in voor het goede doel! Dus hoog tijd om je kledingkast in te duiken.
Bezoek de Way to Go-design expo tijdens de DDW

Bezoek de Way to Go-design expo tijdens de DDW

Tijdens de Dutch Design Week laat Woonbedrijf dit jaar mooie voorbeelden zien van projecten waar bewoners en designers samenwerken aan prettige, sociale en duurzame buurten.
Fietsverlichtingsactie bij Repair Café Stratum

Fietsverlichtingsactie bij Repair Café Stratum

Vorig jaar was de fietsverlichtingsactie een groot succes. Dus ook dit jaar kun je jouw lampen laten controleren bij het Repair Café Stratum. Je bent van harte welkom op zaterdag 28 oktober!
Deel jouw idee voor de binnenstad!

Deel jouw idee voor de binnenstad!

De gemeente gaat samen bewoners en ondernemers een nieuw ontwerp maken voor de openbare ruimte van de binnenstad. Op woensdag 11 september gaf wethouder Yasin Torunoglu de aftrap van het project Boeiende Binnenstad.
Zonnepark voor omwonenden op Vliegbasis Eindhoven

Zonnepark voor omwonenden op Vliegbasis Eindhoven

De gemeente Eindhoven, Vliegbasis Eindhoven en een aantal energiecoöperaties gaan samen een zonnepark realiseren op Vliegbasis Eindhoven. Omwonenden kunnen een of meerdere zonnepanelen kopen.
Eindhoven is voorbeeld ‘Slimme en Gezonde Stad’

Eindhoven is voorbeeld ‘Slimme en Gezonde Stad’

Het Milieu Magazine heeft een special uitgebracht in samenwerking met de gemeente Eindhoven. Thema van de special: Slimme en Gezonde Stad. Bekijk het magazine.
Trash Tree winnaar ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak’

Trash Tree winnaar ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak’

De ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak’ is een initiatief van de gemeenten Eindhoven en Tilburg. Vanaf augustus kon iedereen zijn of haar idee insturen. Afgelopen dinsdag 3 oktober werd de winnaar bekend: De Trash Tree.