Nieuws

Lees hier het laatste nieuws, ontwikkelingen en blogs over de goede dingen die allemaal gebeuren in Eindhoven.

Fietsverlichtingsactie bij Repair Café Stratum

Fietsverlichtingsactie bij Repair Café Stratum

Vorig jaar was de fietsverlichtingsactie een groot succes. Dus ook dit jaar kun je jouw lampen laten controleren bij het Repair Café Stratum. Je bent van harte welkom op zaterdag 28 oktober!
Deel jouw idee voor de binnenstad!

Deel jouw idee voor de binnenstad!

De gemeente gaat samen bewoners en ondernemers een nieuw ontwerp maken voor de openbare ruimte van de binnenstad. Op woensdag 11 september gaf wethouder Yasin Torunoglu de aftrap van het project Boeiende Binnenstad.
Zonnepark voor omwonenden op Vliegbasis Eindhoven

Zonnepark voor omwonenden op Vliegbasis Eindhoven

De gemeente Eindhoven, Vliegbasis Eindhoven en een aantal energiecoöperaties gaan samen een zonnepark realiseren op Vliegbasis Eindhoven. Omwonenden kunnen een of meerdere zonnepanelen kopen.
Eindhoven is voorbeeld ‘Slimme en Gezonde Stad’

Eindhoven is voorbeeld ‘Slimme en Gezonde Stad’

Het Milieu Magazine heeft een special uitgebracht in samenwerking met de gemeente Eindhoven. Thema van de special: Slimme en Gezonde Stad. Bekijk het magazine.
Trash Tree winnaar ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak’

Trash Tree winnaar ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak’

De ontwerpwedstrijd ‘Wat een (afval)bak’ is een initiatief van de gemeenten Eindhoven en Tilburg. Vanaf augustus kon iedereen zijn of haar idee insturen. Afgelopen dinsdag 3 oktober werd de winnaar bekend: De Trash Tree.
Bouw je eigen duurzame huis in het centrum van Eindhoven

Bouw je eigen duurzame huis in het centrum van Eindhoven

Je hebt nu de mogelijkheid om mee te doen met een mooi en duurzaam woonproject! In het Draaiboomhof ontwerp je samen met je toekomstige buren je eigen duurzame huis en gezamenlijk hof. Lijkt jou dit wat? Meld je aan voor de oriëntatiebijeenkomst.
Geef je kleding een tweede leven op 4 oktober

Geef je kleding een tweede leven op 4 oktober

Het najaar staat weer voor de deur, dus tijd om die kledingkasten weer eens uit te mesten. Twee keer per jaar organiseert het project Duurzaam Meerhoven een kledingruilavond. Zet 4 oktober in je agenda!
Doe mee met Burendag in Meerhoven

Doe mee met Burendag in Meerhoven

Tijdens Nationale Burendag, op 23 september, worden leuke en duurzame activiteiten georganiseerd. Kom fietsen, wildplukken en borrelen. Ook voor de kids zijn leuke activiteiten.
Gezellig wijkfeest in Geestenberg op 23 september

Gezellig wijkfeest in Geestenberg op 23 september

Tijdens de nationale Burendag op zaterdag 23 september organiseert de Wijk Geestenberg een gezellig wijkfeest. Een mooi moment om met de buurt samen te komen iets voor elkaar en de buurt te betekenen. Er worden leuke activiteiten georganiseerd!
Denk mee tijdens het Groen Café

Denk mee tijdens het Groen Café

Hoe krijgen we de nieuwe generatie, onze kinderen en kleinkinderen, de natuur in? Hoe richten we de educatie rondom duurzaamheid en de natuur in? En zijn we daar in Eindhoven klaar voor? Deze vraag staat centraal tijdens het Groen Café op 29 september.
Doe mee met het zonnedak op Sectie C in Eindhoven!

Doe mee met het zonnedak op Sectie C in Eindhoven!

Sinds kort is de crowdfunding gestart voor Zonnedak Solar C. Als deze crowdfunding slaagt komen er 1.833 zonnepanelen bij op de verschillende daken van Sectie C in Eindhoven. Jij kunt hierin nog steeds meedoen en zo ook profiteren van de zonne-energie. Zo kun je direct jouw eigen stroomnota verlagen! Je doet al mee in de ZonneDelen vanaf 25,- euro, waarbij je elk jaar de opbrengst van jouw (deel van een) zonnepaneel krijgt en dat 15 jaar lang! (Daarbij heb je op het einde van de looptijd ook jouw deelname bedrag weer volledig terug!)
Renovatie Stadhuistoren 95% circulair

Renovatie Stadhuistoren 95% circulair

De komende jaren worden verschillende gebouwen van de gemeente Eindhoven duurzaam gerenoveerd. Dit voorjaar is gestart met de Stadhuistoren. Samen met de markt wordt bekeken hoe materialen duurzaam hergebruikt kunnen worden.
Word ambassadeur van Operatie Steenbreek Eindhoven

Word ambassadeur van Operatie Steenbreek Eindhoven

De groep ambassadeurs van Operatie Steenbreek Eindhoven zet zich actief in voor het vergroenen van Eindhoven. Waar zij kunnen proberen ze inwoners een handje te helpen. Vind jij een groene en duurzame stad ook belangrijk? Meld je dan aan als ambassadeur!
Ga mee op bezoek bij Tom van Duuren

Ga mee op bezoek bij Tom van Duuren

Tijdens het vorige Groencafé vertelde Tom van Duuren al over wonen in een boom! Maar aankomende zondag kun je bij Tom zelf op bezoek in zijn zelfgemaakte huis van bomen.
29 juni: thema-avond Warm Zonder Aardgas

29 juni: thema-avond Warm Zonder Aardgas

De nieuwe thema-avond van vereniging 040energie staat in het teken van gasloze verwarmtevoorzieningen! Wil jij weten wat dit betekent voor jou? Ben erbij op donderdag 29 juni.
Vier ontwerpen voor een groene tuin

Vier ontwerpen voor een groene tuin

Vandaag is de landelijke dag van Operatie Steenbreek! Heb jij nog tegels in je (voor)tuin liggen? Operatie Steenbreek Eindhoven geeft je graag wat tips.
Zonnepanelen voor huurders ‘thuis en Woonbedrijf

Zonnepanelen voor huurders ‘thuis en Woonbedrijf

De Eindhovense woningcorporaties ‘thuis en Woonbedrijf hebben de ambitie om over 10 jaar ruim 10.000 huurhuizen van zonnepanelen te voorzien. En de eerste panelen liggen inmiddels op de daken. Goed Bezig!
Met de klas aan de slag

Met de klas aan de slag

Ga je met je klas/school aan de slag de thema's natuur en duurzaamheid? Er zijn vele locaties en organisaties in Eindhoven waar je terecht! Bekijk snel het Natuurlijk Leren boekje voor het aanbod.
Tweede editie Groen Café op 27 mei

Tweede editie Groen Café op 27 mei

Na een succesvolle eerste editie in april, organiseert Bibliotheek Eindhoven ook in mei een Groen Café. Een veelzijdig en leuk programma voor jong en oud. Kom jij ook?
Materialen uit de Stadhuistoren in de aanbieding

Materialen uit de Stadhuistoren in de aanbieding

De gemeente Eindhoven geeft de materialen die bij de renovatie van de Stadhuistoren vrijkomen een tweede leven door ze aan te bieden via een materialenwebshop.
Eindhovense studenten organiseren Energy Now congres

Eindhovense studenten organiseren Energy Now congres

Ook dit jaar organiseren studenten van Team Energy (TU/e) het Energy Now congres. Het evenement richt zich op de huidige energietransitie. Studenten, bedrijven, onderzoekers, iedereen is 30 mei van harte welkom.
Basisschool De reis van Brandaan wint E-waste race 2017

Basisschool De reis van Brandaan wint E-waste race 2017

Van 13 maart tot en met 7 april gingen 9 Eindhovense scholen met 11 klassen de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk klein elektronisch afval op te halen. En wat hebben ze hun best gedaan.
Kom 5 april kleding ruilen in Meerhoven

Kom 5 april kleding ruilen in Meerhoven

Die ene trui, spijkerbroek of blouse, het ligt in je kast maar eigenlijk heb je het nooit meer aan. Weggooien? Daar is hij dan weer te mooi voor. De oplossing: ruil jouw kleding met anderen. Goedkoper en duurzaam!
Bezoek het Groen Café bij Bibliotheek Eindhoven

Bezoek het Groen Café bij Bibliotheek Eindhoven

Bezoek op zaterdag 1 april het eerste Groen Café bij Bibliotheek Eindhoven. Er zijn verschillende activiteiten. Leuk voor jong en oud!
Een nieuw initiatief in Meerhoven: Proeftuin Meerhoven!

Een nieuw initiatief in Meerhoven: Proeftuin Meerhoven!

Meerhoven is weer een nieuw duurzaam initiatief rijker! Bij het Park Forum vind je vanaf nu een community garden. Zondag 26 maart wordt de tuin officieel geopend. Een mooi begin van de lente!
Zonnepanelen op je dak? Doe mee met de zonnepanelenactie!

Zonnepanelen op je dak? Doe mee met de zonnepanelenactie!

De overweging om zonnepanelen op je dak te leggen brengt uiteraard vragen met zich mee. Is mijn dak wel geschikt? Wat komt er allemaal bij kijken? Wat zijn de kosten? Wat is een goede leverancier? 040energie helpt je graag bij deze vragen! Bezoek de komende weken één van de informatieavonden.
1 april: inloopspreekuur Rabo GroenHypotheek

1 april: inloopspreekuur Rabo GroenHypotheek

Op zoek naar een nieuwe woning? Dan hoort daar natuurlijk ook een hypotheek bij. Laat je op 21 maart, 23 maart of 1 april bij de Rabobank Eindhoven-Veldhoven vrijblijvend informeren over de Rabo GroenHypotheek.
Eindhovense scholen zamelen elektronisch afval in met de E-waste race

Eindhovense scholen zamelen elektronisch afval in met de E-waste race

Voor het derde jaar op een rij vindt in Eindhoven de E-waste race plaats. Een project en wedstrijd waarbij Eindhovense scholen zoveel mogelijk klein elektronisch afval (ook wel E-waste genoemd) inzamelen. En jij kunt helpen!